Lovisa och jag

Idag hade vi lite check med Ulla angående projektarbetet med Wallmans/krogshow/mat-och-show-konceptet. Hon gav lite exempel. Vi diskuterade lite och vi kom fram till vad som är vårt nästa drag. Vi har ju bestämt att vi ska flörta med Stufvenäs och då måste man ju göra dem intresserade. Så,vi ska göra upp ett schysst koncept med 
namn 
affischer och layout 
innehåll (med vad vi ska ha för tema på de olika sjoken t ex)
medverkande
kostnad

och åka dit med det och visa dem. 

Problemet är stålarna, känner jag. Ulla sa att vi har störst chans om vi inte tar ut någon ren lön, för om vi är 10 personer med i showen och alla ska ha 500 kr per gång kostar det dem 20 000 med alla avgifter och skit som de måste betala när vi ska ha ut lön. Så kanske att man räknar lite på hur mycket vi tror våra omkostnader kommer bli med kläder, resor och sånt och sen bara tar ut det till att börja med. Men då kan vi inte erbjuda vårt band och medverkande folk någon lön för jobbet. MEN å andra sidan är ju detta ett projektarbete och de får göra en skitrolig grej för publik, får pengar till snygga kläder, resor och får käk. 

För om vi gör detta bra vill folk ha oss igen och då vet de vad de får, och då är de också villiga att betala vad vi kräver. Och grejen är ju den att vi är så förbaskat många... hade vi varit 3 personer kunde vi ju tagit ut lön och de hade liksom inte blivit så himla dyrt.

Sen tänkte vi på det med marknadsföring. Att de får marknadsföra som de vill och vi kommer med förslag, typ denna bilden på oss skulle varit snygg. Och detta kan ni skriva... osv. För Ulla sa att hon Helena oftast frågar Ulla hur hon tycker det ska stå och så. För säger vi: Vi vill ha det så och så och så, punkt och slut, så kanske vi får betala för att vi bestämmer. Men det är ju skillnad på att ge förslag! Men vi ska ändå sätta upp affischer och så, men då visar ju vi dem för Stufvenäs så det tycker det är ok. Och så att vi kan få deras logga på, så alla fattar samarbetet liksom.

Planen är alltså att göra konceptet och sedan ringa Stufvenäs och boka in en tid då vi kommer och visar hur vi tänkt. Då ska vi också kolla om hon redan har konferenser och sånt på gång i vår, och att vi kanske kan få ännu mer gig när vi ändå har showen klar. Eftersom vi kommer vara så grymt billiga, vill hon Helena säkert använda oss till företegsgig med och det tycker jag bara är roligt. 

MEN viktigt att det inte bara blir företag utan att någon show även blir för allmänheten! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0