Audition


Budji var med, men Bim dök aldrig upp konstigt nog.


Louli i solen innan vi gick in.


Lovisa var laddad verkade det som...

Det var alltså audition för ArtistArgenturen, ett nystartat företag fick vi reda på. Det hela ägde rum inne på Monkrom i Kalmar. Men konstigt nog var det inte så mycket andra folk där och vi var ändå där i ett par timmar allt som allt. Jag sjöng Fever själv och det kändes helt okej, skönt att inte vara så beviken som jag var sist jag kom hem från auduition. Vi gick in alla fyra samtidigt eftersom vi gjorde nummer tillsammans. Och de på artistargenturen verkade gilla oss! Vi fick spela in en grej på film, berätta om oss själva och sånt och så skulle han höra av sig i nästa vecka. Kul!

En helt vanlig fredag


Linus och Niklas, fredag förmiddag.

Jag klev upp en kvart innan bussen gick och skulle och duscha. Fick hasta till bussen i blött hår i vanlig ordning. Även om jag kliver upp i tid är det ändå på slutet allt skiter sig. Jag tror jag avskyr att vänta på bussar, jag vill tajma dem.
Annars har det varit kör, religion, föreläsning och lite reklamjingelsinspelning på programmet idag. Med blandat resultat. Jag har skickat in lite fler jobbansökningar också och så fick jag nej från jobbet på Hemtjänsten. De hade redan tillräckligt med folk tydligen. Hon skulle iallafall skicka vidare mina papper till nästa avdelning.

I morgon ska jag övningsköra och sen möta upp Lovisa och Louli inne på Monokrom i Kalmar vid tolv för audition till ArtistAgenturen. Hoppas på revansch efter mitt misslyckade auditionförsök hos Artisten innan jul. Läs om det eländet här.

TILL SALU

Antar att det inte är så många mode-nissar/nissor som läser denna bloggen men jag tipsar er iallafall! Skitsnygga scendojor om man klarar av lite klack. Något för trånga för mig tyvärr. Synd för de är skitsnygga!

Kika in och lägg ett bud här!




Skriv en kommentar!

Jag kan inte påstå att det är någon stor läsar-skara jag har, men stadig är den i alla fall. Och jag blir så nyfiken, vilka är ni? Lämna en kommentar och berätta för allt i världen!

Nu ska jag ta itu med naturkunskapsplugg.

Chick Jaylors på den gamla goda tiden?


Östersjöfestivalen i Karlshamn 2007. Jag måste säga att det känns skönt att vi är vidare. Framför allt låter det bättre.
Och jag hoppas jag inte ser ut som en fläskkorv fortfarande. Men de där jeansen var snygga, synd att blixtlåsen pajade.









Torsdag kväll

I dag har jag skrivit prov i psykosocial arbetsmiljö, det kändes som det gick helt ok. Första uppdraget i franskan är också skickat nu äntligen, måste bara fixa ljudfilen med. Den gick inte att skicka, måste vara nåt fel på deras databas...

TK och jag hade sånglektion och om 2 veckor ska jag sjunga Fields of gold, Eva Cassidys version. En riktig känslolåt. Jag behöver få med det mer, inte bli fast i allt teknikprat. Och jag behöver träna på att bli fri runt ett tempo och att kunna sjunga svängigt och fritt runt ett klick. Det tror TK i alla fall och han har nog rätt i det.

I morgon är det fredag och jag och Jonas ska hoppa in och styra upp Stagekören eftersom Ann övar med Sceniska musikprojektet. Får kika igenom låtarna nu i kväll så jag har lite koll på vad vi kan göra. Sen är det lite lektioner och vid tretiden ska vi spela in resten av berättar-rösten till filmen vi ska göra i kultur-och idéhistoria
På lördag ska jag följa med Lovisa, Louli och Budde på audition till artistargenturen. Jag, Lovisa och Louli ska köra nåt ihop som Trippelles och sen ska jag kanske sjunga något själv. Måste fundera på vad isåfall. Det måste ju vara något som jag känner mig bekväm i. Men huvudsaken är ju att de får höra hur man låter, inte vad det är för sorts låt. Sen ska det ju helst vara a capella eller eventuellt med nåt litet instrument, typ gitarr. Måste fråga imorgon om vi får låna FP4-pianot, det skulle vara lagom. Skönt med något stöd.

Nu har jag blivit medlem på Tradera också, ska försöka sälja lite skor hade jag tänkt. Men det är ju lite farligt med, idag råkade jag buda på en kassetbok om Monica Zetterlund... trodde ju det var en vanlig bok, men sen såg jag ju att det var kasettband! Jaja, 35 spänn är väl inte hela världen...


Söndagens måsten

Skicka CV till glasskiosken
Förbereda CV och skriv ut till jobbmötet med Hemtjänsten i morgon
Göra klart artikel i Naturkunskapen
Titta efter fler sommarjobb

Och idag blev det inte rep med Jaylors som vi trodde. Lite annat kom emellan. Jag önskar att jag var bra på att skriva låtar på egen hand. Men de säger ju att det är en träningssak och ett hantverk med låtskriveri. Så det är väl bara att kämpa på och träna, träna, träna antar jag. 

Sen är jag så förbaskat sugen på att ta körkort. Nu är det på upploppet vänner och fiender, jag är ilsk! jag ska ha körkort innan sommaren och fortsätter jag med denna inställningen kommer jag ha det tidigare, det kan jag lova. 

Och sorry för luddiga inlägg på senaste, men jag tror det är för att det är lov jag blir så knäpp.




Evigt elände

Ja, i natt känns det tungt. Vad ska jag göra med livet? Jag kommer ihåg när jag var yngre och låg på soffan och gluttade på film och önskade att det bara skulle hända nåt, vad som helst! Slippa det trista, att det skulle bli lite action. Glädje, ilska eller vad som helst, bara det hände nåt! Nu händer det för mycket och jag saknar känslan av att livet är händelselöst och tråkigt. Och så börjar jag bli rädd för mig själv. Håller jag på att tappa fotfästet? Önskar att någon kunde hålla efter en. Och att man kom ihåg mer. Jag glömmer allt jag gör och säger. Tappar hakan när folk säger: du sa så, du gjorde så. Förstår inte alls hur jag tänkte. Har jag sagt det? Creepy. Borde skriva mer. Vad man är med om och hur det känns. Jag tror det är bra för själen. Och för hjärnan.

Nu ska jag måla naglarna och sen ska jag sova.


Sportlov och jag blir ett ägg

Borde styra upp denna dagen nu och göra allt jag måste. Blir så knäpp på loven! Har varit kass på uppdates här de senaste dagarna, ändå har jag varit hemma sen i tisdags... har grejat med massa annat. Men nu kör vi!

I söndags klev jag upp efter 5 timmars sömn (eftersom vi kom hem vid 4-tiden från Travet) och åkte till Häradsbäck. Vi åkte skridskor med Elinore, käkade och pratade om framtiden. På måndag morgon klev vi upp klockan halv 6 och åkte till Ullared! Tyvärr var(är) jag pank som en kyrkråtta men brorsan lånade mig några hundra så jag kunde göra några fynd. Man är ju inte på Ullared så ofta direkt och man får rätt mycket prylar för 300 kr. Allt är ju så billigt. Bland annat köpte jag A Camps nya platta, ett skärp, lite smink och två tavlor med Marilyn Monroe. Jag måste säga att jag blev positivt överraskad, trodde inte det skulle finnas så mycket snygga prylar. Perfekt att åka dit när man ska flytta till egen lägenhet, det fanns allt och lite till. 
Utanför fanns massa skoaffärer så Ola köpte ett par nya skor. Och jag var nära men struntade i det i sista stund. Tyvärr var det dåligt med 36:or, så de bästa fynden fick jag avstå. Bland annat hade de höstens kollektion av Vagabond där ett par skitsnygga MC-boots finns med. Tyvärr passade de inte. Men lyckad dag!

 
Marilyn för 25 kr styck! Ullared är grejen.

Sen åkte jag hem på tisdag morgon tidigt, det blev till att kliva upp klockan 6 igen. Men det gick fint! Åkte världens skraltigaste tåg hem! Och sen var jag tvungen att gå runt i Kalmar och vänta på bussen i 1,5 timme bara... hittade massa hotta grejer som vanligt. Jag skulle vilja jobba som moderedaktör på en tidning, har hur mycket stoff och idéer som helst så det bara kliar i fingrarna!

 
Hottiga fransboots på Deichmann och Gina hade fått in Carrie-hypade
nitskärp. Som ni ser verkar de svarta gått åt fort...


Kom hem och drog igång med jobbsökningar och CV-skrivning. På kvällen åkte jag till Torsås och hade musiktävling på ett minidisco. Gick helt ok, jag tror de var nöjda. Ungarna var vilda som vanligt, men det sjöng högt och entusiastiskt!
Gick och hämtade mitt andra par party/scenklackar från ASOS och konstaterade att de var skitsnygga, men för små och obekväma. Det blir retur direkt.



I går var jag inne på ICA och Konsum i Torsås och lämnade CV. Blev skitbra personligt brev, men jag glömde och säga
vad jag hette när jag lämnade det, och ta i hand som en vuxen människa! IDIOT! Fattar inte hur jag kunde glömma det. På båda ställena! Och jag som skrev att jag är så himla framåt och allt det där... Jag får lära mig av misstagen. Sen kom jag på att jag glömde skicka med högstadiebetygen också. Det är ju typiskt. Nu tror de väl att jag har IG i alla ämnen. Men jag har aldrig i mitt liv sökt ett jobb förut, klart att man gör fel då?

Sen funderar jag på att köpa en bärbar dator. Har fått bud på en fin begagnad LG till ett jättebra pris, men för en fattig student är det ändå dyrt... och BEHÖVER jag verkligen en bärbar dator just nu? Nej. Men sen när jag fyttar till egen lägenhet. Då kan jag väl lika väl köpa den nu, när jag fått tag i ett sånt fint erbjudande? Eller? Dagens i-landsproblem.

Han från Gerds Mat har inte hört av sig än angående menyn den 23 maj. Om han inte ringer får jag försöka få tag på honom i helgen. Men ska ge honom nån dag till. Och jag har inte heller fått något svar från Hell Bar. De kanske tyckte vi var alldeles för omständiga när jag frågad om käk och sovplats...

Men nu är det dags för att hugga tag i lite uppgifter. Jag måste hinna få undan lite innan Pippi börjar på TV4 Film vid fyra. Från 1970 med den äkta Pippi, Inger Nilsson. Underbart. O i kväll ska jag träffa Nathalie och Ida!

The Roobits gig på Kalmartravet

På självaste alla hjärtans dag spelade vi i Kalmar på Kalmartravets Travgala tilsammans med trevlige Thomas Lindberg! Och Roobits sista gig, förutom projektarbetet då. Men Thomas pratade om lite samarbete och går det att tjäna lite extrapengar på coverspelandet kanske vi prioriterar det igen. Jag fick iallafall massor med idéer till min egna underhållningsframtid i coversvängen när Thomas körde. Vi gjorde även några nummer ihop, roligt!
Men det var mycket väntande under kvällen och det blev sent. Och vi hade skitmycket grejer med oss, så det tog en evighet att rigga ner och packa buss och släp...


Scenkläderna.


Lovisa plattade håret...


Ola ville låna hårspray.


Innan vi gick på!


I väntan på att få gå på scen.




Adam och Linus fötter när vi skulle rigga ner. Sjukt mycket prylar att
packa ihop.


Turnén fortsätter?

Yes, idag fick jag ett mail från Hell Bar i Stockholm om att de gärna ville ha dit BMJ och Jaylors i vår! Tjohoo!
Jag mailade ju dem innan jul, då när jag körde mailterror till hela hittagig.se och inte fick ett enda napp. Nu ger det tydligen lite resultat ändå. Men det var bråttom, så jag måste ringa dem imorgon och kolla datum. Business-Hilda is back!


Sorry grabbar, här kommer mina killer heels!


Synd att min högra lilltå är gigantisk...





Nu kommer Chick Jaylors-pojkarna tycka jag är så icke-rockig som lägger upp bilder på skor och pajar vår image... och jag njuter av att få in lite kvinnlighet i detta band! Bland allt snus, rapar och svett. Visserligen är inte jag världens fräschaste jämt, men man kan ju låtsas... Dessa mördarklackar fick jag iallafall hem idag från Asos. Den vänstra sitter som gjuten, den högra är lite trång i tån. I morgon kommer ett annat par i storlek 3, ska se hur de passar. Det är hopplöst att ha någon sorts storlek mellan 36 och 37. Sen fick jag hem Blondie-tröjan som jag beställt med. Som av en händelse köpte Tove Blum samma tröja i Stockholm nu i går utan att vi visste om varandra, så nu kommer vi vara skitsnygga bägge två i morgon! :)




Hemma från Stockholm


Tove var med som sällskap och support. När jag ser den här bilden slår
det mig vad sjukt snygg hon är!



LinusPinus ledde filmteamet...


Mattis och Ola grisar.

Efter 5 timmars bilresa. Men resan dit tog 6 timmar eftersom Jan Peter Dahl inte hittade (inte vi heller för den delen) till Nalen bland alla trafikljus, återvändsgränder och enkelriktade gator. Jan Peter körde mot enkelriktat flera gånger och körde på fel sida vägen en gång, så för att avvärja fara körda han fram och ställde sig mitt i korsningen istället... men han är väldigt snäll och trevlig och boendet var fint ordnat! Tack tack!

Däremot var vi besvikna på oss själva efter giget. Inget soundcheck, 10 minutersgig och krabbig scen. Men de var många fler band som också var där och de gjorde bra ifrån sig, så vi borde kunnat bättre. Innan giget kändes det jättebra, peppade och allting. Flera dagar innan har jag gått och haft positiva tankar i huvudet om detta giget och det sägs ju vara bra för det mentala. Så jag vet inte vad som gick fel, kanske var vi övertaggade?

Mattis hörselpropp flög ut under första låten med stackarn... han hade haft dem i plånkan så de hade blivit alldeles platta. Så han hade huvudvärk hela kvällen. Och jag hörde inte min sång och sa till innan Sold out som jag leadar på. Men det hände inte så mycket. Och sen blev jag anfådd! Speedade lite för mycket i början och så blev jag anfådd när jag skulle sjunga. Så idag bestämde jag mig att göra något åt min kondition. Jag måste det, mår inte bra av detta fläskiga leverne. Inte för fläskmagens skull, den är väl betydligt svårare att platta till den... Men för min kondis skull. För hälsan och för mitt humör. För mitt presterande på scenen!


Dagens möten

Idag var Lovisa och jag business women och åkte in till Kalmar på 2 möten. Först Sandra. De kunde stå till tjänst med lokalen och kökspersonal, men inga servitriser eller nånting annat. Vi måste fixa menyn, råvarorna och ringa efter serveringspersonal. Mycket krabb med andra ord. Marknadsföringen är ju ingen match, men allt matkrabb? Är det verkligen det vi ska lägga tiden på? Marknadsföra sig själv och sina produkter måste man ju hela tiden, särskilt i vår hårda bransch, men mat? Ska vi inte göra det vi är bra på? Och vi kan ha nytta av? Fick några datum av Sandra att välja mellan och först kändes det bra. Sen åkte vi till Gerds mat och det var ett kanonmöte. Bra, tydligt och smart och personligt. Han gav oss några goda råd , bland annat att tänka på lågkonjukturen, göra det vi är bra på och fokus. Vi började fundera på om vi inte skulle koncentrera oss på Torsås iallafall. Vi har nog med jobb med showen och att vara spindeln i nätet. Istället för att göra en massa skitgöra som inte är till någon nytta. Vi vill ju fixa eventet, inte välja ut råvaror till maten!  

Torsås kommer bli kanonbra iallafall, han på Gerds mat var mycket trevlig och det lutar åt ett biljettpris strax över 300 kr. För en helkväll med mat och underhållning. Det känns ju helt rimligt! Nu måste vi ta reda på alkoholtillstånd, reda i alla kostnader för att kunna ha en tydlig budget utan en massa överslagsräkning. Detta kommer bli bra! Men synd att Ulla är på cykelsemester i Vietnam denna veckan också. Jaja. Jag är avis. Men jag ska ju till Estocholmo imorgon! :)

NU ska jag packa!


Balklänning och tack till Lisa!


Jag provar för fullt. Men för mörkt för att se färgen riktigt.

Klänningen är ju aprikosfärgad! Inte gammelrosa som jag trott hela tiden. Jag blev så glad för färgen var jättefin! 
Men tajt som ett korvskinn, jag fick korsettvarning direkt! Hoppas jag inte svimmar på balen bara... Käkade meny och glass på McDonalds idag innan jag provade och värre än så kan magen inte bli. Så det ska väl gå. Utan BH går det finfint att knäppa den, Sabine! Så nu ska jag bara fundera ut hur håret och sminket ska vara. Väska har jag och ett diadem med tyllspets som jag tror jag ska ha. skor skulle jag däremot kanske köpa ett par nya... får inte vara så höga, för då blir klänningen för kort. Sminket vill jag inte ha för naturligt, blir nog mer lite lätt sotade för att inte se för prinsessig ut. Och håret ska jag nog ha mina lockar kvar, lite lagom uppsatt sådär. Volym!

På tal om hår och det, jag hade ju hårkris i förra veckan. Funderade ju på att fylla i slingorna i underhåret med, men jag måste säga att det ordnat till sig lite nu efter några tvättar med silvershampo. Ser faktiskt rätt jämnt ut och det känns så skönt! Tack Lisa som fixade håret åt mig, nu känns det mycket bättre!

Om 10 timmar åker jag till Stockholm och då måste jag hinna sova med. Så jag tror det är dags att börja packa nu...

Stockholm nästa!

Yes, på onsdag åker Chick Jaylors upp till huvudstaden för att spela på Nalen. Mange på Kulturverkstan i Tingsryd ringde i slutet på förra veckan och sa att det fanns plats för oss. Någon tävling tror jag, lite folk från Universal där ryktas det om. Mer än så vet jag inte, men det ska bli fantastiskt roligt! Vi sticker onsdag morgon och kommer hem torsdag mitt på dagen skulle jag tippa. De fixar boende och skjuts. Nu måste jag bara lösa ledighet.

Hade franskalektion idag med handledaren, gick fint. Jag kommer klara det till balen, jag måste! Ska dit i morgon med och blarra.

Och i morgon eftermiddag ska jag och Lovisa in till stan för att gå på två möten. Ett med ägaren till Sandra och ett med cateringfirman Gerdas mat. Måste förberedas i morgon direkt efter lunch! Mycket denna veckan alltså. Hittade världens fränaste låt att sjunga på lördag när vi har gig på Travet i Kalmar, Budde visade mig. Ska se om det går att styra upp! Och ABBA-medleyt är klirrat och klart, ska visa Lovisa i morgon och se vad hon tycker. Men nu måste jag gå och lägga mig så inte halsen blir värre till veckan!

Australia



I kväll var vi på bion i Torsås. De visade Australia. Och vilken film sen! Tjolahola var den var bra. Lite klyschig, men jag gillar ju sånt i lagom dos. Snygg nisse i den manliga huvudrollen! Har inte orkat kolla upp vad han heter, skitsamma. Och Nicole Kidman och hon var bra i sin roll. Men lång var den. Synd att bion i Torsås har lite träaktiga stolar bara... jaja, man ska inte klaga på det lokala i onödan. Jag tänker gå nästa söndag igen när de visar Twilight! Den där vampyrfilmen som alla säger är så bra. Nu ska jag gå upp och borsta tänderna. Har varit lite risig i halsen idag, så det är inte värt att sitta uppe här i onödan.

God natt! I morgon blir det franska, rep, boka möte med cateringfirman och körkortsteori!


Melodifestivalen?

Vad händer? Jag fattar ingenting. Skandal! Ska jag ge mig in med mina åsikter i cirkusen? Ja, jag kan inte låta bli. När det kommer in över 3000 låtar varje år måste ju Sveriges låtskrivare vara värdelösa om låtar som dessa kommer med? Och Caroline af Ugglas? Marie Serneholt är ju van vid playback jämt, så det var såklart inte så lätt att sjunga live och dansa samtidigt... men hon är ju skitsnygg, men vad hjälper det? Och Shirley? Läste om röstproblem och det märktes tyvärr. Stackars. Men vilka kassa låtar! Då vet jag massor med folk i min ålder som skriver mycket bättre grejer! Och programledaren var ju ill-stirrig! Hoppas jag inte är så stirrig när jag konferencierar... ska ta lärdom där. Lugnt och fint är ledorden. Men hon hade många snygga klänningar!

Nej, vet ni vad. Jag har lust att ringa Christer Björkman och be och få styra upp det här spektaklet!

Linus turban

Min kamera har börjat lagga efter att min brorsa hade den med i Egypten. Den stänger sig inte riktigt och håller på o låter konstigt. Eftersom att det är två års garanti tänkte jag gå tillbaka med den och se om man kan få en ny. Har ju bara haft den i några månader! Så nu tömde jag minneskortet på bilderna som låg i och hittade lite skoj, bland annat på Linus när han precis kommit ur duschen. Jag kunde knappt fota för jag skrattade så mycket... det var nån kväll i Söderåkra. Linus kom ut ur duschen såhär!


  
Rockig?

I kväll är det första Melodifestival-deltävlingen och jag och Nathalie ska glutta på den ihop. Blir spännande!


Turné i Tyskland?

Ja, BMJ kom med förslaget att skicka ut pressmaterial till lite festivaler. Bas(Bones)-Anders hade ett gäng listor och kanske det går lättare om man berättar att vi spelat med The Bones? Tyskland älskar ju dem.
Det hade varit fantastiskt roligt!

Idag har jag kört bil och parkerat i en och en halv timme. Nu kommer jag innanför fickan, men det är inte rakt än... sen läste jag och morsan franska i en timme. Och nu väntar som en gälning på att Sabine ska ringa och säga att jag kan komma och testa balklänningen! Sen har jag ett ofärdigt kollage som ligger utspritt över golvet. Och en massa kläder som borde sorteras. Kanske skulle rensa garderoben?





Balen


Bror Anton och Sabine på bal på Stufvenäs. Synd att man inte ser Antons ögon när han flinar...

Denna klänningen ska jag prova i helgen och se om den passar! Trist att Ola hatar rosa, men jag tycker den är skitsnygg! Funderar hur jag ska göra med bandet i midjan bara. Men det blir ett sket om den inte passar, då måste jag ut på secondhand-runda! Eller Ebay. Var inne och glodde i bröllopsbutiken i veckan bara för att kika lite. Resten av klassens tjejer var alldeles i gasen, men jag måste säga att jag blev besviken. Jag tyckte alla klänningarna var så lika, det var bara olika färg på dem. Nån med halterneck och nån tubmodell. Paljetter och samma sidenmaterial i allihopa. De är ju fina, men jag blir inte sugen alls på att köpa en klänning där. Kändes inte som de passade mig...

Det ska bli så skönt den 29:e maj med bal, 19-årsdag och slut på franska-skiten. Tjohoo!

Nu är det på gång!

Jag har ringt och snackat med Gerdas mat och café och vi ska ses nästa vecka på en eftermiddag! Det lutar åt trerätters, eftersom då slipper vi allt spring.

Och jag har ringt Sandra som en galning de var i Växjö idag så klockan tre ska jag göra ett nytt försök. Det blir nån fredag, alla lördagar var bokade. Men det känns ju fräsigt iallafall, hoppas folk inte är för trötta på fredagseftermiddagen.

Och idag är det fredag. Måste ringa Lovisa! Tjohooo!

Made in Sweden

Kikade på sista avsnittet som visades ikväll, tyvärr har jag missat de tidigare. Men hörde att allas vår favorit och gamle lärare Glössner var med i ett! Fräsigt. O idag åkte ju Andreas Karlsson hem till Tingsryd och hängde på Kulturverkstaden! Jag höll på att svimma, där har vi ju repat och hängt på gräsmattan utanför. Ola och dom har ju varit där massor vad jag har förstått! Och Mange var ju med massa, han var ju med oss nere i Karlskrona när vi var i riksfinal i Musik Direkt! Andreas satt i lokaljuryn i en av våra deltävlingar och såg Jaylors då. Så Ola sa till mig att de kommit på att vi måste ringa Mange och försöka få honom att locka ner Andreas Karlsson när vi ska tävla i vår igen! Det skulle ju vara helt fantastiskt att få feedback, undrar om han minns?

Idag ringde jag Thorbjörn på Sandra, men det var lögn att få tatg på honom. Först satt han i möte och sen var det upptaget. Så jag ska göra ett nytt försök i morgon. Hoppas det inte var bullshit för att slippa mig bara. Men dte kommer jag ju märka i morgon om inte annat...

Sen har jag och Lovisa räknat på platserna. Nu när jag kom hem kontrollräknade jag och fick det till 259 platser.
Det blir 7 längor med bord och 6 bord i varje länga. Det sitter 6 personer vid varje bord. Det blir 36 personer i varje länga.36 gånger 7= 252. Sen plussar vi på en person vid varje kortsida längst ner vid maten till, som sitter med näsan mot scenen. Fast längst bak liksom. Då blir det 7 till, alltså totalt 252.

Så nu ska vi bara ha tag i Gerdas mat och se vad det går på med käk.
Och om de tar med sig egen personal, så vi inte bara står där med typ 50 kilo mat och inga som ställer ut och grejar. Det ska ju vara buffé. Och hur ska man göra med dricka? Ska det finnas bar och det? Då måste man väl söka serveringstillstånd? Och är inte sprit och sånt skitdyrt? Mycket att tänka på med maten alltså.

Nu ska jag gå och knyta mig. Har suttit uppe och väntat på att H&M.com skulle uppdateras klart, men det verkar dröja ett par timmar till... så jag får gå upp med tuppen i morgon istället.

Rödbruna lockar



Och lugg precis som hon i Sahara Hotnights. Tänk om man ändå hade naturligt rött. Jaja, som sagt värre saker har hänt. Nu är det slut på hårtjatet. Jag tror kläder, frisyrer och typiska tjejgrejer tar jag till som terapi. Efter en riktig pissdag är det riva ut hela garderoben som gäller. Bättre det än att gå och slå ner någon iallafall. Men kick-boxning hade varit det bästa, synd att jag aldrig har tid.

Hårbesvikelse och motigt

Jag är så trött på håret! Idag var jag hos Lisa och skulle få det slingat, men det blev så sjukt ljust märkte jag sen... när jag kommit tillbaka till skolan, jag ser ut som ett ägg i skallen eftersom det bara är blekt på ovanhåret. Smälter inte ihop med vartannat alls! Jag hatar och vara ful i håret. Får snacka med Sabbe imorgon och se om man kan ringa Lisa och be henne fylla i lite. Eller kanske jag ska klippa av hela skiten? Eller färga hela burret svart? Då kanske Ola och Linus blir nöjda iallafall.

Ja ja. Värre saker har ju hänt! Men vad ska man göra sådana dagar då allt går åt skogen och man bara irriterar sig på sin omgivning? Helt i onödan. Jag har varit ett nervvrak i flera dagar nu. Kanske behövs sömn för att komma på benen igen? Var ju tvungen att kliva upp kvart över 6 idag för att åka in på en fullkomligt meningslös högskolemässa där alla saker jag var lite intresserad av var inställda.
 
Jag blir vansinnig. Bäst att gå och sova. Ska bara ta bort det avflagnade nagellacket först.

Försöka och inte tappa modet

Maria på Kalmarkrogar ringde idag. Hon sa att det tyvärr inte gick eftersom alla deras restauranger har för lite plats för en scen för 8 personer+publik så det kunde löna sig. Byttan till sommaren var det enda alternativet men då har BJM-gossarna i vårt husband stuckit upp till Stockholm. Synd, jag hade så gärna velat vara någonstans i Kalmar. Men hon ville väldigt gärna ha trubadur med piano elelr gitarr, så jag funderar på att svänga ihop något bara för att få i en fot där.

Kläckte en ny idé idag. Sandra i Kalmar.  De var ju den där krogshowen vid jul "Värsta showen" där, så det funkar ju till såna typer av arrangemang. Det blir helt enkelt till att ringa till Tobbe som har det och höra mig för i morgon! Det måste bara gå att kunna vara på något annat ställe! Ska se om Lovisa kan ringa Strand i Borgholm i morgon också och se om han läst vårt mejl. 

Idag fick jag äntligen tag på ett ABBA-medley också. Inte det jag tänkt från början, men ett annat som jag tror är bra. Har inte kunnat lyssna än, måste föra över det från något lustigt band till något annat format. Hoppas det går att ordna i studion!

MAC kan inte se min nya hottiga bloggdesign!

Synd om er som har Mac, för den blev fräsig! Och därför ser min profilbild helt vajsing och för stor ut nu. Ni ser ju inte hur det ska se ut. Förbaskade datorer, jag hatar dem!

Barndomsvänner och nostalgi


 
Sommaren 2007.                                    På kalas 2002, 12 år gamla.

Detta är Ida. Hon bor tre hus ifrån mig och jag lärde känna henne när hon började i vår klass i 2:an. Hon hade vita träskor, gråa jazzbyxor och en T-shirt på sig första dagen. Vi hade sällskap till skolan varenda dag och hon och hennes lillebrorsa Anton fick alltid vänta på mig när jag skulle bli klar.

Ida är omtänksam. Lätt att spendera en kväll med. Bara blarra. Ida är har lätt för att anförtro sig och få en tajt relation med alla möjliga lustiga folk som man undrar varför i hela världen de lyckades bli bundis. Det kan vara underhållande!
När hon är motiverad på nåt så gör hon det. Pang bom! Körkortet till exempel. Jag är avis! Men ibland tar hon på sig för mycket onödiga saker och lägger ner energi på saker som egentligen någon annan borde göra. Men minsta lilla skitgrej vill hon göra. Och då blir hon stressad och får magont och grejer. Men sen är hon snäll mot alla med! Och aldrig dum och tjurig, som jag kan vara ibland.

Ida sa till besviket till mig idag att hennes namn står nämt en enda gång på hela bloggen. Hon var så ledsen över att jag inte skrivit att hon var och tittade på Jaylors när vi spelade på Kafé Deluxe i Växjö. Men nu skriver jag det! Malin var också med, så kul att träffa henne med! 

Det är så lätt att barndomsvänner hamnar i skymundan i dessa tider när man går olika skolor och det man ska göra sen tar mer och mer tid. Iallafall för mig. Man hamnar i en annan värld med nya jobb, möjligheter och åtaganden. Och nya kontakter. Men de gamla vännerna finns kvar, det kommer de alltid att göra. Nathalie och Carro med, såklart! Jag kommer aldrig glömma er mina kära! Vad som än har hänt, eller kommer att hända. Hoppas ni inte gör det med mig heller, vilka tankar och minnen det än är som snurrar i era skallar. 
Trots att jag aldrig har tid. Men jag tänker på er ska ni veta.

Jag hittade så många gamla bilder när jag letade igenom den gamla datorn, så nu får det allt ta och bli en nostalgitripp.
Men jag är lite skrajsen för att lägga upp en bild på Nathalie, hon kanske blir ilsk? ;)

 
 
Ida, jag och Carro på skolavslutningen i 7:an. Jag ser ut som en liten tant. 
På kvällen åkte vi och grillade med några killar i klassen och tvingade 
Nathalie att ragga på en av våra klasskamrater...      
    

På Gotlandsfärjan. Konfirmandläger, 15 år.


 

 Jag och snygga Linn på klassresan i Danmark med 9B. 


  
Nathalie är en av de snyggaste personer jag känner. Hon har varit det hela sitt liv. På denna bilden är hon 13 år. Vi roade oss ofta med att göra en massa knäppa, hemmagjorda fotosessions med filt i bakgrunden! Vi har gjort en med festtema och en skitsnygg med Hawaii-tema, men den är lite väl naken. Inte läge att lägga ut här, finns en viss risk för att mina små vänner inte blir så glada på mig då... 


RSS 2.0