En ny vecka, en ny höst

Japp, i morgon är det första september och en hösten är på ingång. I dag hade jag min första lektion på Stage som lärare, tillsammans med Ann och TK berättade jag om hur det går till när man ska göra projektarbete. Bara en kortis, men iallafall. Det kändes konstigt! Men bra. Nu är jag bara hemma en sväng för att hämta almanackan och mobilen som jag glömde i morse...

På lördag är det gig som gäller, så nu ska jag boka reptid med Jonas och Lovisa som också ska vara med. Sen har jag sökt två jobb som jag känner i magen att jag aldrig kommer få, men jag har skrivit ett vasst personligt brev iallafall. Man kan ju inte mer än få nej. På torsdag kör jag och Dona igång med koreografin för ettorna, då är finns det ingen återvändo! :)

Back to work! Och ikväll ska Chick Jaylors bjuda Maxe, Melle, Krish o Tom på middag, får väl se hur det går...


Den senaste veckan i bilder




I måndags skulle vi börja med att bestämma låtar...


Sen skulle det riggas.




Färdigt för inspelning!


Mattis och Albin.




Paus i sjungandet, jag och Krish spånar på backing vocals.


Han fick två tröjor, en i varje färg! Här provar han den röda...


Linus lägger sång.


Gitarrpålägg.







Förtydligande

Jag lovade ju en bildmaraton, men kameran låg kvar i studion... sorry. Men det kommer!
Sen vill jag bara framföra ett förtydligande till undrande. Tårarna var inte mina i fredags, och inte lakritsshotsen heller för den delen. Jag drack bara en öl, jag skulle ju upp till studion på lördagen, Jaylors jobbade själva. Idag är vi där igen (eller snart rättare sagt, Krish håller på och klipper och donar). 

Update lördag

HÄR finns reportaget om Krish Sharma och Chick Jaylors från Smålandsposten! 
Idag är det lördag och vi är på Stage och repar och filar på nya låt-texter. Krish sitter nere i studion och klipper, vi ska med ner där sen och spela in lite grejer själva. Igår la jag sång på Sold out och Krish var världens bästa att jobba med. Skulle jag vara 40 skulle jag gifta med med honom på bums! Efter en lång dag med mycket sång, både lead och backing vocals, åkte jag in till stan med tjejerna. Kvällen fortsatte med lakritsshots och tårar, vilket inte var så kul. Det där med kärlek är svårt. 
Nu är det tajm för jobb igen. Men ikväll lovar jag bildmaraton från veckan i studion! 

Fredag i studion

Yes, Krish och Chick Jaylors jobbar för fullt! Och det roligaste är när han säger "Hldä" till mig med sin basröst och jag svarar 3 oktaver ovanför... En annan sak vi märkt är att amerikanarna är sjukt fräscha, de ducshar 2 ggr om dagen och luktar alltid rakvatten och parfym. Så när de kommer och ska hälsa och krama och pussa på kinden gäller det att klämma ihop armhålorna, stänga käften så de inte känner ifall man luktar apa och försöka dra fötterna så långt ifrån ansiktet som möjligt! 

Idag kan man också läsa om spektaklet i Smålamdspostens fredagsbilaga Galej, i Barometern och se webbTV från Smålandsnytt. Enjoy! 

Studioinspelning med Krish

Idag fick vi träffa honom, finally! Krish Sharma, producenten som bland annat donat Rolling Stones senaste platta. Som nu ska producera 2 låtar med Chick Jaylors under 5 dagar. Och jag måste säga att jag fått förtroende för honom. Känns bra! Han liksom sa att detta går fint, tittade rakt in i mina rädda ögon med sina snälla ögon och... ja, jag blev verkligen sugen på att göra mitt allra bästa!

Vi lyssnade iallafall igenom de 14 låtarna, Tom Callahan, som också är i Sverige i veckan, och Krish funderade, lyssnade igen, antecknade och bestämde sig för två låtar. Och jag tycker de gjorde 2 bra val. I morgon drar vi igång i studion!

Och kan ni fatta att jag förstod va han sa! Hoho, på real americanish! På en dag med 2 amerikaner tänker jag så gott som på engelska ;)

I´ll keep you update! 


The Sounds och repvecka

Förra veckan var jag i Häradsbäck ända från måndagen till lördagen och vi repade och skrev texter inför denna veckas efterlängtade inspelning. Jag slet mig i håret X antal gånger, men jag tror ändå den senaste veckan gett mig en kick i baken när det gäller textskrivande. Bra. Och några bra grejer kom det väl ut iallafall.

På torsdagen åkte jag och Ola till Malmö och såg The Sounds, det var så bra! Maja var så snygg och sjöng så bra. Men det märktes när de körde med klick och inte, tempot pendlade så man märkte det liksom. Men så bra låtar, det är helt vilt! Och när det började dra sig mot slutet av konserten skrek jag till Ola att om jag skulle få önska en låt nu, så skulle jag helst av allt vilja höra "Hope your happy now" . Då skulle kvällen vara fulländad. Och kan ni fatta att de avslutade med den! Förutom extranumret "Living in America" då...

Sen gick jag ju på stan också med Ola i släptåg, vi köpte lite kläder. Bland annat hittade jag ett par skitcoola, svarta spetshandskar! Ola köpte byxor. Sen lyxkäkade vi på restaurang, mumma!  




Filar på texten på Olas altan...


Mattis.


I repan i Häradsbäck.




Lunch i Malmö.


Ivarsson in action.


Kolla axelvaddarna!







Hösten är på ingång

Jag är på fötter, sommarjobbsknoget är slut och nu väntar plugg och jobb som kanske kan ta mig framåt i den bransch jag vill vara. Det kommer definitivt att utveckla mig och förhoppningsvis kommer jag lära mig massor med bra saker.

Denna veckan är jag i Häradsbäck och repar och förbereder inspelningen som drar igång nästa vecka i Pamas Studio 1. Krish Sharma, som producerat Rolling Stones senaste platta, kommer finnas på plats och jobba med oss! Spännande värre, jag som inte är nån hejare på att snacka amerikanska... jösses. Förhoppningsvis går det fint, kommer bli fränt!

Nu, bingen!


Svart

Idag har det varit en dålig dag. Jag vill ge upp. Ska nog skita i detta. Ibland skulle det vara så skönt med ett vanligt liv. 9-5, något alldagligt jobb, lägemhet och det roligaste som hänt är typ utekväll på lokala puben i hålan man bor i. Men när jag tänkt på det en stund mår jag nästan dåligt. Det är inte så jag vill att mitt liv ska bli. Jag vill resa, turnera, repa, spela och stå där. Ni vet. Men ibland så vacklar man och till och med ens drömmar dör ut. Jag gömmer mig under en filt i soffhörnet och konstaterar förtvivlat att den värsta känslan är att hata sig själv. Vara missnöjd och behöva skämmas över sig och sina prestationer som inte duger. Utmaningar som ligger framför en vill man bara ska försvinna så man slipper dem.

Det känns inte bra längre, jag tror inte på det här. Men någonstans så brinner det inom mig när jag ser The Sounds turnéschema med gig nästan varenda kväll på andra sidan det stora havet. Jag vill också till Amerika! Jag vill vinna över förloraren i mitt huvud. Jag tänker inte ge upp och låta detta stoppa mig.

Going out

Först ett stort grattis till Martin Rydell som vann Svensktoppen nästa igår! Mycket välförtjänt, men det bästa av allt var att han var och spelade raggarfars på Bastionen efter sen, så när han vann var han inte där! Iskallt, skitroligt ju :) Han verkar vara så himla snäll, jag minns honom sen jag gick i lågstadiet då han var på vår skola som lärarstudent eller nåt. Och från minishowen 1997 när jag var 7 och sjöng Majas alfabetssånger i rosa spetsklänning. Jag minns att jag blev stolt som en tupp och rosig om kinderna när han sa att jag var så söt att han skulle kunna äta upp mig...
Bra finalister annars och jag konstaterade att jag nog är en bandtjej ut i fingerspetsarna.
Och ibland undrar jag om jag egentligen borde göra något helt annat.

Sen stack vi ut, blev en betydligt senare kväll än planerat och Ida-stackaren fick stå ut med mig och nattbussen. Tack snälla! Jag tyckte iallafall vi hade en helkul kväll, trots lotions... ;) Sen var det upp och sjunga i kyrkan idag vid 10 som jag hade lovat. Tungt o kliva upp kan man säga. Jag har bara mig själv att skylla! Men det gick. I morgon ska jag upp o jobba vid 7, så ska försöka att komma i sång lite tidigt ikväll.

O så har jag lyckats byta o fiffla med jobbet så jag kan se Duran o Mollan på torsdag. Yes!



Jag och ja.. Johan var det nog!


Tove!


Gry var i stan med nån :)


Axel sjökapten.


Ida och jazzaren från Helsingborg.


Filminspelning och Svensktoppen nästa



Alvaret på Öland, en av inspelningsplatserna.


Dagens kläder.


Jojje bakom kameran.

Fredag kväll och jag kör en uppdatering. Hemskt dåligt på bloggfronten, jag skyller på fullt program!

I onsdags var jag i Kalmar och spelade in en film med de på Artistargenturen om Småland och Öland. Ska användas i utbildningssyfte för barn i mellanstadieåldern. Vi åkte och filmade lite på Öland, Boda glasbruk och några andra ställen här omkring. Bra lärdom för mig att få jobba framför kameran, hoppas slutresultatet blir bra! Roligt var det iallafall. Mer sånt! Sen drog jag till Emmaboda i onsdags kväll och jag, Louli och Lovisa körde en rejäl utgång. Skoj! Var hemma vid fyrasnåret, sov 4 timmar och upp igen för att filma halva torsdagen. Sen vidare hem till Torsås och jobba. Den dagen var inte av denna världen... jobbigt att leverera repliker under sån tidspress, men vi hann få till det till slut iallafall!

Om ett par veckor är det dags för Högskolan. Jag ska läsa två kurser och en utav dem börjar redan nu om 3 veckor.  Augusti är här och som vanligt undrar jag vad sommaren tagit vägen... men nu är det rena medelhavsvärmen ute, Stadsfest i Kalmar och Sailet i Karlskrona nästa vecka så jag borde väl inte deppa än!

Imorgon är det final i Svensktoppen nästa och för att rösta på mig skickar man ett sms med p4kalm låt1 till 72250. Le Maine är också med o tävlar och för att rösta på dem är det samma sak, förutom att man byter ut låt1 till låt6. Jag ska göra mitt bästa för att göra ett grymt bra framträdande så att jag kan känna mig nöjd.

RSS 2.0