Tungt

Denna veckan har varit jobbig. Massor att göra, och sådana saker som tar sån energi. Jobb med piano/keyboard-lektioner, musikal med barnen och sen musik-aktiviteter på TM. Musikalrep på Stage med Kärlekens väg, Chick Jaylors-möten och körrep... Och sen har jag ringt telefonsamtal till Stockholm, från den listan som Fredde gav mig. Det går trögt utan någon insider som kan rekommendera oss. Och jag länsar hittagig.se och mejlar och snokar reda på telefonnummer men det ger inga resultat. Det giget vi fick den 18:e december får vi avblåsa eftersom vi fixat studio-tid då, plus att det blir ett evigt eländes åkande om vi inte lyckas hitta ett gig den 19:e december också. (20:e ska vi ju till Perstorp). Och den 18:e är det dessutom en Julkonsert med Stage som vi helst inte borde missa. Det är helt enkelt inte värt att åka ner till nåt kulturhus i Lund och spela för inget gage och ingen reseersättning när det är som det är.

Sen har min kamera pajat också. Hade med mig den i onsdags då musikalen med barnen i Bergkvara äntligen sattes upp. Ett projekt som jag ideellt jobbat med hela hösten, gjort koreografi och funnits med och hjälpt till. Då hade jag med mig kameran och dum som jag var lät jag en av de små liven låna den. Och det är ju ändå mellanstadiebarn vi snackar om, så jag trodde att hon var försiktig och kunde klara av att ta ett par kort utan att ha sönder den. Men icke. När hon kom tillbaka med den var linsen som åke rin och ut helt sned... den har fastnat och det går varken att få den att åka in eller ut. Sen blev den skitvarm, så jag plockade ut batterierna.
Efter en stund fick jag ur henne att hon tappat den i golvet. Jag ska strypa dig snorunge, tänkte jag. 1000 spänn i sjön, för det lär väl inte gå att laga. Men ska åka till Söderåkra med den och se vad de kan göra. Dessa bilderna hann jag iallafall ta innan den pajade. Men iallafall gjorde de 3 kanonföreställningar. Fina tjejer och killar!


Ni ser, de är ju inte så små! Nu var det inte just någon av dessa men iaf!

Skitkamera föressten, blir ju värdelösa bilder med blixt. Fula färger och bara trist. Kanske var lika bra att den pajade, så jag måste köpa en ny.

Sen är det stressigt värre inför Bones-giget den 27 dec. Måste fixa allt med merch! Hade möte med Anders i måndags och fick lite mer info och tips. Jag håller på och mejlar med layout-proffset Mauritzsson för fullt och Mattis har kollat upp tröjpriser. Vi måste beställa tröjorna i helgen om de ska hinna fram i tid! Imorgn åker jag till Häradsbäck med tåget och då ska vi repa, arra och fixa med beställningen. Affischer måste med grejas, fullt upp. Och bråttom med, här gälla det att lägga på en rem om man ska kunna vara någotsånär lugn i julhelgen. Den 25 sticker vi ju dessutom till Emmaboda och spelar på Bodegan på Amigo med BMJ.

Men det jobbigaste av allt heter skola. Vanlig skola. Det känns så fruktansvärt meningslöst att skriva dessa eviga skit-uppsatser. Jag vill inte alls! Detta är inte likt mig att vara så hemskt skoltrött eller omotiverad. Jag vet inte var det är som gör det. Jag har 2 uppsatser att skriva + den där distanskursen i Franska på 100 poäng. Den måste börjas på innan jul, annars kommer jag inte att kunna ta studenten i vår. Jag är så omotiverad att jag suckar vid blotta tanken. Men jag måste. Det finns ingen annan utväg än att ta sig igenom eländet. Vare sig jag vill eller inte. Det är nu det är som svårast att hitta någon form av motivation, men det är just vid sånahär tillfällen jag måste visa hur stark jag är. Hur stor vilja som krävs för att klara av att göra det man allra minst vill lägga sin tid på. För det handlar om viljan. Bara om det. För jag vet att jag kan. Jag kan klara detta lätt som en plätt och det är nu det är dags att visa hur hårt och mycket man är berred att kämpa.

Idag har vi varit lediga (studiedag) men jag åkte till skolan iallafall. Ola och jag var där med 9-bussen, sen droppade det in några fler framåt dagen. Jag har jobbat med affisch till julshowen som stage-treorna ska ha den 12 december. Har lovat att styra upp det, men skulle nog bett nån greja en affisch. Jag är så fruktansvärt dålig på Photoshop. Calle kom upp och visade lite, så det ska väl gå att göra klart i början på nästa vecka.
Sen åkte Ida och jag in till stan på eftermiddagen och jag spenderade lite. Har haft 11,50 på kontot in en vecka nu, men i dagarna har det äntligen kommit lite lön! Kom hem med kjol, 2 tröjor, skor och strumpbyxor. Lite finkläder sådär till julkonserter, nyår, julstämning och annat. Fick föressten reda på att jag ska vara Lucia i Kalmarsalen på Julstämningen den 13 december. Så roligt! Och fick uppdrag att köra på två låtar också, ska bli så roligt att inte bara stå i kören i år! Även om det är härligt, särskilt med gospellåtarna. Tyvärr missar jag två rep på raken, men jag måste till Häradsbäck i helgen och till veckan spelar Roobits i Emmaboda mån, tis, ons och torsda. Jag ska dock inte vara med på tisdag,  måste vara  på sista musikalrepet inför Kärlekens väg, innan genrepet på lördag.

Måste styra upp nästa helg också, när vi sticker till Stockholm. Och hur jag nu ska göra med tågresorna hem. Det ska ju vara en föreställnng klockan 15.00 nu också och det gör ju inte saken bättre alls. Men det är ju jag som tagit beslutet, så det är klart att de inte kan anpassa sig efter mig. Det är ju roligt att biljetterna går åt.

Måste ringa tidningarna med. Har tre grejer: Bones, julshowen med treorna och Lovisas och mitt projekt. Ska försöka ta en i taget, så kanske det är större chans att allt får komma med. Kanske kan be Lovisa ta det med vårt och någon annan i trean ta julshowen, så kan jag koncentrera mig på att få ordning på Chick Jaylors supporting The Bones. Helst vill vi ju in på nöjet.

Men nu ska jag sova, ska upp tidigt imorgon och städa. Pappa fyller år och gästerna kommer vid 12. Och morsan är överambitiös som vanligt. Ny tag imorgon. Skönt att skriva av sig lite iallafall. Skulle nog kunna skriva en hel bok med tankar, konstigt bara att det är så svårt att få ner en liten låttext...

 God natt.

Möte inbokat!

Tjohoo!

Idag trillade ett litet mejl in i min inkorg från Helena på Stufvenäs! Nu på tisdag den 2 december ska jag och Lovisa dit och träffa dem och övertala dem att vi har världens bästa show på gång! Börjar redan bli nervig... men vad kan gå fel? Vi måste bara ha allt klart för oss och vara helt överens innan vi åker dit. Ska bli så spännande! 

Inte bra.

Nepp. TK sa att det som ska stå på affischen måste vara mycket kortare än de förslag jag hade skrivit. Bara små ord som skapar en känsla och är smashing. Typ "hits" och "trerätters middag". Det ska vara bilden som ska sälja. Sen MÅSTE vi ha ett arbetsnamn. Vi sa ju Allt och lite till, men jag är inte helt hundra. Det känns lite larvigt på nåt vis... men det var ju jag själv som kom på det, och jag vet inte varför... hopplöst. Det känns så himla rajtan-revy och inte så proffsigt och snyggt. Jag vet inte. Måste fundera vidare.

Turnéplan BMJ & CJ

6 december Stockholm
20 december Perstorp
25 december Emmaboda (Hotell Amigo, bodegan)

3 gig. Känns bra. Det är sjukt svårt att få spelningar utan insiders! 

Vi ska ju ner till Perstorp den 20:e så vi tänkte försöka greja lite fler skåne-gig när vi ändå är där nere. Eftersom han i Perstorp ger oss gage och reseersättning, så kan vi ju spela på ett par ställen till utan pröjsn när vi får så bra av honom.

IDAG
Ola ringt Blekingska nationen om gig den 19:e december. Han var lite gnällig, så vi mailade bandbokarutskottet med världens bästa erbjudande: spelning i utbyte mot käk och att vi skickar ner affischer nästa vecka om de är intresserade. Får väl se om det är någon stake i dem, det är ju världens bästa deal om de kan fatta det!

Ringt ett annat Wickmanska och frågat om gig den 18:e december på deras avslutningsparty. Skickat mail till dem med info och presskit och de hörde av sig  på mejl! Han var jättepositiv och vill ha oss! Vi ska ta det med alla i eftermiddag (eller imorgon) och se 18:e är ok. Tjohooo! Måste bara fixa 19:e också...

Har skickat meddelande till Midnight Rock i Halmstad på deras hemsida. Hittar inget telefonnummer till dem tyvärr... (har mailat presskit till dem innan). Föreslog 17:e, 18:e eller 19:e december när vi ändå är åt det hållet. 

Jag mailade Totte på Kulturbolaget o han skulle kolla på myspace och höra av sig vid intresse. Jaja. Han svarade ju på mailet iallafall.

Jag har mailat Denis på garagerock. Har mailat hennes kollega Sara innan, men såg på deras myspace nu att hon inte kunde få kontakt med sin mail för hon var tydligen utomlands. Så jag gjorde ett nytt försök till Denis.

I eftermiddag ska vi göra Stockholmsruschen med Freddes kontakter! NU ELLER ALDRIG!

Eller såhär?


Välkommen till Stufvenäs Gästgiveri och upplev vårens gnistrande sjärnkavalkad tillsammans med en utsökt trerättersmiddag!

Från klassiska musikalpärlor och discons glittriga glansdagar slussas du vidare genom rocken till det bästa från 50- och 60-talen. Så välkommen till en helkväll med middag och förstklassig underhållning i form utav sång, dans och livemusik!

För att boka eller med info, ring ...

En smak av julbord!


Ola och Lajnus i pausen.

O hjälp vilken kväll! Första föreställningen gick bra men med några missar, t ex att "Rock´n roll music" gick i shuffle istället för rakt... blev lite fel om man säger så. Och Gitarrproblem, Adams trådlösa pajade mitt under showen. Sen fick vi skita i två låtar när jag såg att klockan var alldeles för mycket. Vi hade 5 minuter på oss att köra 4 låtar. Men den sista föreställningen körde vi allt vi tänkt och det var ju skönt. 

Och jag glömde att jag skulle byta om mellan Roobits och Perelli, för att jag skulle vara med på Charlottes första låt, men det visste inte jag... att den var först alltså. Jag mellansnackade lite och gick mellan borden medans bandet gick in. Gjorde liten publiklek och sen avlutade jag med att nu är det dags... o sen presenterade CHARLOTTE PERRELLI! Och alla applåderade och jag gick åt sidan och ställde mig vid orkestern för att inte vara ivägen. Tänkte att jag kunde gå ut i något byte. Men hon kom inte in och jag fattade inte varför det dröjde så! Då fick jag se Ulla stå på andra sidan och vifta hysteriskt med silverpaljettklänningen som jag skulle ha när jag dansade på "Take me to your heaven", som var Charlottes första låt. Balte! Jag kutade över scenen och bytte klänningen o när jag var klar gick hon ut och vi körde! Och när låten var slut tog hon in mig igen och sa att jag bytt om på 10 sekunder och hon gjorde verkligen en grej av det. Och ja, hon räddade mig får jag väl ändå säga! Proffsigt gjort av henne!

Andra föreställningen fick jag ju också stressa som en galning och då hade jag en mic i handen och fick panik och bara tänkte att nån måste ta den! Så jag vrålade till den som stod närmast: TA DEN! Och det råkade vara Charlotte själv och det såg jag inte förrän efteråt. Yes.

Men andra föreställningen gick mycket bra annars, förutom att brandlarmet gick mitt i The Roobits framträdande. Först dog ljuset och sen mute:ade Sotti allt och det var först då vi hörde tjutet uppe på scenen. Det var ju bara till att utrymma lokalen. Förmodligen rökmaskinen som utlöste det hela.

Det som var trist var väl att Breven och Ida Seve var på sen första föreställningen. När det gick mindre bra. De skulle sett den andra istället, vi kan ju så mycket bättre och det visade vi ju sen! Men så är det väl ibland. Jao jao. Men mellansnacket gick faktiskt bättre än väntat, särskilt på första förestälningen. Till och med TK var nöjd, han är ju proffs på snackande och sånt där. Kanske improviserat är det bästa iallafall? Att bara ha någon hållpunkt istället för att det tänka ut nästan allt. Det gäller bara att ha nerverna till det. Igår hade jag så mycket annat att tänka på att jag inte hann vara nervös för det.

Idag har jag och Ola bara degat i soffan. Ätit svullo-mat med bearnesesås och kollat på dvd med The Band. Jag är hes som bara den, den sista halvtimmen igår var det bara pressa pressa. Jobbigt, men det blir så ibland. Bra att rösten höll sig så länge som den gjorde iallafall!

Här kommer lite bilder från kvällen med! Fler (och lite mer från scenen) finns på Charlottes Perrellis blogg, kolla in HÄR!




Louli fixar frillan.


Jenny(ie) i ettan var skitsnygg i sin röda blåsa. Och sjunger kalasbra!


I onsdags var vi i stan och skaffade lite nya kläder till gossarna. Jag
tycker de blev jättesnygga! Men efter ett par kort börjar de tröttna på att stå
och snyggposa...








Jag ser ut som en elefant bredvid lilla Charlotte. Hon var liten, men
sketschnygg! (Och lägg märke till de hotta prada-pjucksen som hon hade!)


Såhär laddad var jag ögonblicket innan final-låten gick igång!


Final!

Nya klänningar!



Bild: asos.com

Denna klänningen ska jag beställa till Louli, Lovisa och mig! Hittade den förrgår när jag satt och zappade på asos hemsida. På rean. 131 kr styck. Tjohoo! Med frakt blir det max 200 kr per klänning, kap! Även om accessoarerna här inte alls är som vi har tänkt! Vi vill ha tofs med volym (som Louli hade på fotot), hudfärgade strumpbyxor och vita pärlhalsband och öronhängen i plast. Hoppas bara de passar!

Charlotte Perelli

Imorgon smäller det! Charlotte kommer till Stage och gästar "En smak av julbord". Och jag ska dansa bakom när hon sjunger "Take me to your heaven" och köra med Lovisa när Emilia och My sjunger "Walking in Memphis". Sen ska The Roobits spela i 40 minuter, precis innan Charlotte går på. Så ikväll och igår har vi suttit hemma hos Calle och Adam och repat. Jag är så laddad, det ska bli så roligt imorgon! Vi har repat in 5 nya låtar och verkligen tänkt igenom det hela, så jag tror att det kommer gå bra. Men tyvärr är jag lite hes ikväll. Kände lite redan igår... det sliter att repa och särskilt när vi inte har micar hemma hos Adam & Calle. Men jag ska sova, vara tyst och dricka vatten och varmt te. Såhär såg det iallafall ut ikväll!




Adam frös om fötterna...






Olas nya trummor!


Utgifter än så länge

Skriver allt såhär först, sen ska det ju skrivas utan moms om vi ska få ut det. Lovisa och jag har handlat:

198 kr  blå glitterkofta
209 kr  paljettyg och tråd (till Agneta-brallorna)
800 kr  photosession med Camilla och Mankan

Sen köpte jag lite scarfsar, tyg och sidenband på i Torsås i förra veckan. Men det är ju bara småkraffs, så det tänkte jag behålla själv. Ska bli spännande att se vad utgiftslistan slutar på... Men jag tycker ändå vi har fixat det bra och sparsamt. Revy-förrådet var ju ett skitsmart drag, snyggt, profsigt och gratis!

TJOHOO

Yes, nu har jag ringt Helena på Stufvenäs och hon verkade positiv! Så nu har jag skickat henne ett mejl med mitt mobilnummer och lite sånt. Hon skulle prata med en kollega om en tid och sedan höra av sig. Dom har ju fullt upp nu precis i dagarna med premiär av julbord och show och jag förstår om hon var stressad. Men det känns som om det kan bli bra!

Jag och Lovisa pratade om andra ställen med idag om det blir lyckat. Kanske Bistro Bar i stan... får väl se. Stufvenäs har ju första tjing!

Sen pratade jag lite löst med HB, som är med i Torsås storband, om vad han hade för planer till våren... Tänkte att en blås-trio hade suttit fint i showen och han verkade tycka det lät som ett bra förslag. Men i och med att det inte är förrän efter jul så kan vi ju inte reda i det än. Vi vet ju varken datum, ekonomi eller plats säkert än. Men nu har jag i alla fall checkat om det skulle kunna vara möjligt! 


Plåtningen!

Ja, såhär snygga blev vi efter lite styling!




Kjolen hon har har jag sytt. Visst blev hon jättesnygg i make och hår!





Kan knappt bärga mig tills jag får se bilderna!

Rock Night i fredags!


Lite förberedelser till att börja med...







Sen inledde vi och efter oss fortsatte BMJ. Hoppas att Evelin har några schyssta
bilder på oss, jag kunde ju inte plåta mig själv på scen såklart. Men fick
endel fina på Bad Man´s Jam, här kommer några!
















Photosession: check!

Igår var vi ju äntligen och fotade till projektarbetet. Lovisas och min show, alltså. Dagen började med att jag fick hjärtstillestånd när larmet gick på Stage, då vi skulle gå in. 2 ggr till på köpet, det var antagligen Maxe ÄGGET som satt på larmet på fredagskvällen, han visste väl inte att vi skulle dit... men som tur var fick jag ju tag på Classe så jag kunde slå koden så det slutade tjuta över hela Torsås. Inga securitas-typer såg vi till heller, så förhoppningsvis blev det ingen dyr historia. Men det var hemskt, jag fick smaskig panik där!

Sen kom vi iallafall in på Stage och såsmåningom i klädförrådet med (när pappa åkt och hämtat nyckeln hemma hos Ulla i Gullabo...) Alla blev skitsnygga! Stylisterna gjorde ett jättefint jobb. Tyvärr är nog min kamera kvar i skolan, så jag kan inte lägga upp några bilder på kalaset ikväll. Men jag tror att fotona blir jättesnygga, kändes verkligen så. Alla som var med gjorde så bra ifrån sig framför kameran, så själva plåtningen gick väldigt smidigt. Niklas var som gjord för Hippestylen och Ola hittade disco-fever med detsamma. Härligt!
Vi tog bilder på alla en och en, en sväng med bara killarna och en med bara tjejerna och sen slutligen alla på en gång. Så det måste ju finnas något som man kan ha till affisch! Mankan erbjöd sig att hjälpa till och göra affischen! Det kändes bra, nu när han har varit med när vi tog bilderna så tror jag att han fattar bagen. Måste bara ta reda på hur vi gör med betalningen, Lovisa och jag får väl lägga ut 400 kr var så länge.

Nu är det bara namnet... "Allt och lite till". Är det bra? Måse brainstorma med UllaBulla i veckan! Och imorgon ska jag göra ett nytt försök att ringa Stufvenäs, go go Hilda!
Mer samtal som måste ringas pronto: Anita H, NBV Sydost och öronspolning (så jag kan fixa sånadär schyssta proppar). Måste prata med Niklas imorgon om onsdagens TM-lektion!
Ska bli skönt med måndag igen, har lite att ta itu med. Sen ska jag försöka få ordning på mina matvanor igen, har svullat som en gris hela helgen. Men nu blir det bingen!

Underbart!

Har massor att skriva om!

Börjar med att säga att Rock Night på Stage i fredags (14 nov) blev hel-lyckat! Det kändes jättebra att köra de nya låtarna, jag kände mig liksom säker på ett sätt som jag inte gjort tidigare. Skönt. Bra gig! Och Bad Man´s Jam var lysande. Känns härligt  att vi ska åka på turné med dem. Sa det till Fidde, att om alla de där klubbägarna som jag ringt till hade sett oss ikväll, hade de tagit oss direkt! Bara få folk att fatta att vi faktiskt kan, trots att vi är unga och allt det där.

I veckan fick jag ett gäng adresser till klubbar i Stockholm av Fredde. Han har ju lite koll på bra grejer däruppe i storstaden... så i fredags eftermiddag satt jag uppe i apple-salen och gjorde research på mail och telefonnummer till alla ställen. Känns lite tungt att det går så trögt med gigen, men jag tänker att jag är bra och att jag gör det till en rolig sak, istället för att bara fokusera på det jobbiga. Just ringandet och det måste kännas skönt. För om jag nu gör bort mig så kommer jag ju aldrig träffa den personen mer. Bara att ligga på, samtidigt vara avslappnad, trevlig och göra så gott man kan.

Fredagens show blev filmad och inspelad, så tanken är att det ska bli en musikvideo/live-dvd av den. Så kan folk få se ett schysst liveframträdane. Det är ju ändå det de köper!

Måste hugga Anders i veckan o se hur det blev med merch. Skulle kännas skönt att få börja reda i det så snart som möjligt. För snart är det jul. Sjukt, men sant. Övar för julkonserterna för fullt, jag måste skriva ett körarr i veckan på Caj Karlssons "Håll om mig" så vi kan testa det med kören på fredag.

På onsdag är det dags igen för "På gång med musik och sång" med de vilda ungarna på TM, ska ta med mig Ola till hjälp. Tänkte be Niklas eller kanske Adam också, ju fler desto bättre! Snackade med hon Åsa på NBV och hon förstod mig, kändes skönt.

Helgledigt

Kommer tillbaka på måndag. Stufvenäs chef alltså. Jag som var så laddad! Ville ju prata med henne nu om världens bästa show! 

Vad svårt det är att ta bilder på sig själv!

 
Såhär ser iallafall Agneta-dräkten ut på. Jag är nöjd!             
                          
Känns så bra med foto på lördag. Jag, Lovisa och Louli ska vara där redan vid 12.00 (vi ska ju fota vid tre) och det känns skönt. Då har vi tid på oss att fixa med hår och smink, testa kläder och lite uppställningar och poser som vi ska ha. Två stylingtjejer kommer vara till hjälp. Fick en liten idé om Loulis hår nu när jag satt och bläddrade igenom lite bilder. Kolla bilden, snyggt tycker jag! Volym och bakåtdraget i tofs och sen en smaskig snelugg fram till. Och sen ett sidenband i, så blir det perfekt.



Lektionen på TM igår kan jag bara sammafatta med fyra bokstäver: KAOS. 
18 ungar som var 8-9 år gamla, helt vilda, jag var själv och hade typ tre gitarrer och ett piano till hjälp. Man kan ju inte visa alla på en gång, för då lyssnar de inte utan skriker bara! Jag som trodde man kunde köra ensembel, men det kommer aldrig och gå i den åldern! Så till nästa vecka - minst en till person till hjälp så man kan dela upp grupperna och komma dit en timme tidigare med percussion, extra gitarrer, kanske micar och så kolla PA:t.  

Imorgon kl 19.00 är det Rock Night på Stage! Kom och se Chick Jaylors och Bad Man´s Jam in action! Repade ikväll, tror det kan bli riktigt bra! Men visst känns det lite annorlunda med så många nya låtar på en och samma gång. Spännande att se reaktionerna efteråt, det är ju inte det gamla vanliga Chick Jaylors ni kommer få se!


Blandad update

The Roobits ska ju spela den 22 november på "En smak av julbord" då Charlotte Perelli kommer till skolan, så därför hade vi möte igår. Kom fram till att vi ska hålla oss till 50-60-tal, repa in nya låtar till den 22:e och även till första veckan i december då vi har gig mån, tis, ons, tors i Emmaboda. Spikade också ett antal reptider nästa vecka. Fint!

Idag har vi repat dans till Charlotte Perelli också, jag ska vara med och dansa till Take me to your heaven. Kommer bli bra, men måste slipa på attityden och tajtheten. Go go go!

O igår ringde Åsa Brodén, som jobbar på studieförbundet NBV Sydost, och frågade om jag ville jobba för henne och ha 3 lektioner med barn som går i 2:a klass. "På gång med musik och sång" heter det och egentligen ska Mattias Gadd ha dem, men nu är han sjukskriven. Så nu sitter jag och spånar på idéer till den första lektionen som är senare i eftermiddag på TM. Helst ska det vara en 2-ackordslåt som vi kan testa att spela. Jag bara tänker bara på "Tom Dooley", men den känns inte så bra... helst skulle det ju vara på svenska, kan man lite engelska när man är 8-9 år? O det är svårt att veta hur mycket barnen kan innan, men jag tänkte mig att alla skulle få prova på keyboard, gitarr och sång. Kanske bas och trummor också? Hmm... spåna vidare.



Photosession äntligen!

Nu händer det grejer här!

Jag gick ju upp till Classe i början av veckan och skulle boka en ny tid för fotografering till affischen. Men då sa han att han kanske inte är rätt person, särskilt om vi vill ha vit bakgrund och sådär. Han har ju inte en massa sådana grejer. Det beror ju på hur bra vi vill ha det. Han sa att han tyckte vi skulle ringa Camilla, Mankans sambo, och fråga om hon ville plåta. Så jag gjorde det! Hon var på och vi bestämde lördag klockan 15.00. Vi får med oss en stylingtjej, Sofia. Eftersom att det är helg är det inte fler här, men Camilla ville helst köra till helgen, och vi med eftersom vi har Rocknight på fredag och måste repa till den. 

Men en liten hake var ju den att hon ville ha 800 kr för jobbet och Classe gör ju det gratis... men vi kommer ju få skitbra bilder och hon redigerar dem på ett par dagar bara. Och så tänkte vi att vi kunde fota några bilder med 60-talsbandet när vi ändå håller på, det är ju sama folk. Kanske vi kan fråga Ulla om Stage/MiT kan betala lite eftersom de kommer använda bilderna.

Men så skönt att äntligen ha en spikad tid som kommer bli av! Och min Agneta-dräkt är klar med, bilder utlovas innan helgen! Nu ska jag bara sy en kjol till Louli också.

Färdigt och Rocknight!

 
Så ser det ut! Bilden har Mogge tagit, skitsnygg tycker jag!

Igår satt vi i Söderåkra och filade på texter. På fredag är det Rocknight på Stage och vi, BMJ och ett band från Kalmar som heter Plastered ska spela. Då vill vi naturligtvis köra vårt nya material så därför är det tajt med tid. Denna veckan kommer gå åt till att repa repa repa och skriva färdigt den sista texten. Men det kommer bli skitskoj att kliva upp på Stage-scenen igen på Chick Jaylors, jag är hel-laddad på att göra ett kanongig och det vet jag att BMJ ock så är. Så missa för allt i världen inte detta! 

Kikade lite på tröjtrycks-företag på nätet i dagarna. Men det är grymt svårt att veta om det är bra eller inte. Pratade lite med Anders igår och då sa han att han kanske kunde hjälpa oss lite med det. Dom gör ju sina grejer i Tyskland och han sa att vi kunde få adressen och att han kunde visa lite. De är tydligen väldigt bra och flexibla och gör inte bara T-shirts heller. Vi vill ju gärna ha hoodies och lite sånt också. Så det verkar ordna sig det med!

Något annat som inte känns helt kul är att jag bara fått ett svar på de typ 25 klubbar jag mailade förra veckan. Trist. Det blir väl till att telefonterra dem då...


Jag blir galen!

Det sket sig igen. Vi kommer inte kunna plåta affisch imorgon, stylingen har prov hela förmiddagen. BALTE! Lovisa ringde igår och sa det, men då var jag på inflyttningsfest och inte så i form för att ta beslut om projektarbetet... Ringde upp idag istället. Jag tyckte först att vi skulle skita i stylinghjälp, men efter en stunds funderande: det blir ju faktiskt så mycket bättre med proffsmake. Problemet är ju att jag vill göra allt nu nu, bäng bäng, jag vill komma framåt. Jobbigt. Så tisdag nästa då, hoppas hoppas att alla kan nu. För jag tänkter absolut inte skjuta på vår deadline (boka möte med Stufvenäs senast fredag). Pust o stön.

Sydde igår iallafall. Blev fel först, så det var tur att jag hade köpt 2 meter tyg så jag hade tyg nog att klippa helt fel första gången. Sen blev det ena benet snortajt och klämmer ihop låret till en falukorv... men skitsamma, the show must go on, right?

Idag har jag varit o sjungit med Tributekören i Borgholm. Lyssnade på jazz, helt fantastiskt duktiga solister. Bland annat en saxofonist som jag spelat med i somras på Verandan i Kalmar, Jens heter han. Trevlig och duktig! O Ida Sundelius var med och sjöng i kören och jag slutar aldrig förundras, lika bra varje gång. Och hennes flöjtregister är helt otroligt!

Hur syr man ett par tajts?





Agnetas Fältskogs?

Hann med stan en timme igår också, skulle ju ha tag i Agneta-outfit. Skulle velat haft såndär krossad sammets/velour-tyg men ingen av tygbutikerna i Kalmar hade sånt i kornblått. Kasst. Det är ju faktiskt färgen som är det tydligaste signumet, så jag köpte paljetttyg istället. Nu när jag tänker efter så var det nog ett smart drag, paljetter blir ju så mycket glammigare på scenen och foto. Men när jag kom hem, märkte jag att tyget var genomskinligt. Oops. Men man kanske kan ha svarta strumpbyxor under?

Sen kände jag att det är nog lite för komplicerat att ge sig på att sy en liten jacka till... så jag köpte en glammig bolero/kofta på H&M. Hela kalaset gick på 406 kr! O detta var bara till en person? Shit, vad ska denna klädbudget sluta på? Men vi har ju mycket kontakter med folk som har hotta scenkläder som vi kan låna, så resten tror jag vi kan ordna utan att behöva handla så mycket mer. Jag har ju faktiskt några glammiga klänningar som hänger uppe i garderoben som aldrig kan användas förutom på scenen eller nyårsafton.
Men jag känner att 200 spänn till tyg kan jag inte slänga i sjön, så det vill till att jag lyckas sy ihop något idag som ser någolunda vettigt ut...

På tal om att låna kläder: fick tag på nyckeln till revyförrådet igår med. Inga problem alls. Imorgon sticker vi dit och länsar ;)

Sen har Lovisa med startat en blogg nu, så gå in där och glutta om ni vill ha mer updates!

Gig?

Igår fick Jaylors myspace-mail från en snubbe som har en klubb tror jag. Han tyckte det lät svängigt och ville vi skulle höra av oss, så jag ringde upp. Trevlig kille, jag lovade att maila iväg presskit och låtar. (Måste göra det innan måndag! *komihåg*) Roligt! Nu ska vi bara få med BMJ också!


Chicago

Igår var jag och ett gäng från skolan (danstjejerna som gjort Chicago under melodifestivalen) i Växjö och tittade på deras musikaluppsättning av Chicago. Och man blir så sugen på musikal! Och tjejen som gjorde Roxie var fantastiskt duktig! Vilka CVn de har med. Men det fanns ett gäng dansare i ensemblen som inte såg ut att vara så gamla. O då kommer peppet: man måste kunna bli minst lika bra. Vad är det som stoppar mig? 

Däremot var Cell Block Tango en besvikelse. Otajt, slarvigt och så blev det ju lite smålarvigt på svenska. 
Men helheten var grymt inspirerande för Lovisas och min show och förutom att allt var genomtänkt, med kläder, rekvisita och koreografi, var det några saker som slog mig som jag tänker ta med mig till det är dags för oss:

- Solonummren. De var så fantastiskt bra regisserade och koreograferade att det höll hela vägen. De blev inte sega! Varenda detalj och steg var noga planerat och det såg så bra ut! Detaljerna är verkligen grejen. Jag ska komma ihåg hur bra dessa solonummer var!

- Kläder. Showen blir mycket snyggare med snygga kläder! Det gör så mycket mer än vad man tror.

- Koreografin. Enkla, välsynkade saker gör mycket.

Äntligen är det mejlat!

Tjohoo! Nu har jag äntligen fått iväg presskiten i bra format och nu håller jag på och skriver upp mejladresser som jag hittat på hittagig.se. Ska mejla presskit till dom också innan dagen är slut.

Igår gick Chick Jaylors lite hastigt och lustigt in i studio 1 och spelade in de nya låtarna live på en tagning, allihopa samtidigt. Mankan lyssnade och gav tips. bra tips, nu känns det faktiskt som vår idétorka vänt. Som om vi jobbat oss ur den, för det finns faktiskt nästan en helt ny setlist. Det som fattas är i de flesta fall text, men idén är där. Känslan. Och har man väl den är det så mycket lättare att jobba fram resten! Låtarna är ganska olika, men det känns ändå schysst och liksom Jaylors. Som Anders sa kanske det bara är kul med lite omväxling? :)

Back to work! 

Radiogig i Pejes Café 31 oktober 2008














Hur ska man göra för att få folk att vilja se det?

Välkommen till Stufvenäs Gästgiveri och upplev vårens gnistrande sjärnkavalkad tillsammans med en utsökt trerättersmiddag!

Från klassiska musikalpärlor och discons glittriga glansdagar slussas du vidare genom rock till det bästa från 50- och 60-talet med hjälp av vårt eminenta husband. Så välkommen till en helkväll med middag och förstklassig underhållning!
För att boka eller med info, ring ...

Kanske alldeles för långt och krångligt? Man vill ju att det ska låta proffsigt, men samtidigt ska ju folk orka läsa och förstå. Enkelt att fatta vad det handlar om.

Allt och lite till

Ja, det lutar nog åt det. Namnet alltså. Men jag ska göra en rejäl brainstorming på tåget i helgen innan vi bestämmer helt. Kanske är lättare att komma på när vi har bilden på måndag och får lite mer sammanhang på allt.
Nu är det spikat: fredag nästa vecka är deadline för att bestämma möte med Stufvenäs.

Här nedan är den färdiga planen för fotograferingen. Imorgon ska jag ringa till Gittan, som har nyckel till revyförrådet, och fråga om jag får låna lite grejer därifrån. Sen tänte vi låna några plagg ur skolans klädförråd också och resten ska jag försöka få tag på i stan på fredag.

Jag - Agneta Fälthskog: Blå dräkt med brallor (tajta och vidd nertill) i krossad sammetstyg. Jag har tänkt att försöka sy upp dressen själv. En tajt "mössa", helst glittrig och virkad och platådojjor.
Lovisa - Glamtjej "Diamonds are a girls best friend". Musikal/film-temat: Slimmad silverklänning, svarta handskar, plym i huvudet, nätstrumpor, svarta pumps och röda läppar. Hon skulle helst sitta på en gunga, kanske kan få tag på gungan som Stage-ettorna hade på sin Halloweenshow?
Louli - 50-talsretro: Vid kjol, blus, diadem, tygskor, rosetter och midjeskärp. Och det ska vara extremt, i pastellfärger. Rosa! Lite skolflicksfeeling.
Adam, Calle - Rock. Och lite överdrivet då med svart, nitskärp och skinnjackor. Men ska inte kännas larvig metal eller nåt, utan lagom rock.
Ola - 60-tal med svart kavaj, vit skjort knäppt ända upp och en smal svart slips. Finfrilla.
Linus - disco. Han ska matcha mig där lite med vit kavaj och vita brallor, öppen pastellskjorta, svart fluff/Supremes-peruk, sån där fet grek-kedja i guld och kanske pilotbrillor. Vi tänker Saturday night fever.
Niklas - Musikalhippie. Hair. 70-talsbrallor, bar överkropp så man ser att midjan på brallorna räcker över naveln, hippiefrilla, stora brillor (inte solbrillor), acca, cigg i mungipan kanske?


Caj Karlsson och piruetter

Nu kommer ett sånt där annat inlägg, ni vet som jag inte kan låta bli att skriva... Måste bara säga att jag kläckte världens bästa idé igår. 
Caj Karlsson har skrivit en låt som heter Håll om mig som är helt fantastisk! Han sjunger den tillsammans med en tjej som heter Linda Ström och vi satt hemma i Söderåkra och lyssnade på den igår. Och det var då jag kom på det: Vi ska ha den på julkonserten! Jag ska skriva ett smaskigt körarr (nåväl, lite oh och sånt ni vet) och sen ska Adam och Niklas spela gura o så kanske Albin på lite bas. O Linus och jag sjunger leaden, den kommer bli wunderschön!

DansDona och jag hade snack idag. Hon var så positiv och sa grejer så jag blev så peppad och fick 10 kilo ny energi på en gång!
I måndags hade jag min första enskilda danslektion och hon sa att jag har fallenhet för balett! Mystiskt... jag kanske var prima ballerina i mitt förra liv? Så hon sa gav mig en massa stretchövningar för bena och ljumskarna, för just nu känner jag mig vig som ett kylskåp ungefär... Sen tränade vi street, för det var det jag skrivit på lappen att jag ville göra. Så jag försökte få in gunget, gick väl sådär. Balett är lättare. 

Showfunderingar

Idag har jag för andra gången varit uppe hos Classe och bokat en tid för foto till affischen. Skulle fotat på fredag egentligen, men Lovisa tyckte det blev för tajt in på och nu skulle hon hem idag så det gick inte. Jag som var så peppad! Men nu har vi iallafall bokat in måndag kl 12.00-12.50. För det måste bli klart!!! Jag ska vara Agneta Fälthskog, Niklas ska vara hippie från Hair, Calle ska vara rock. Och Adam ska ha sin golden lady. Ola tänkte vi göra till en 60-talsgosse med kavaj, smal slips och fint hår! Om han går med på det vill säga... Vi har också bestämt att vi ska ha med Linus i showen eftersom vi behöver en kille som kan entertain och sjunga lite av musikal-låtarna. Så komiskt nog så blir 
projektarbetena med nästan samma folk, men jag gillar BMJ-pojkarna, så inte mig emot ;) The Roobits allstars alltså!

Spikat sjoken nu med. Blir disco, rock, ,musikal/film och 50-60-tal/The Roobits. Kanske att vi lägger till något som välkommen-grej. Känner att mer och mer inspiration och idéer till låtar ploppar ner i skallen. Slog mig för ett par dagar sen att vi måste ha med Joan Jett! Så fräsigt! Och idag kom Lovisa på att vi kan ha den där duetten som Cher och Meatloaf gör ihop, jag har en bra singback på den. O så kan vi göra koreografi i olika gäng med killar och tjejer, som dom gjorde på Sikta Mot Stjärnorna när dom vann.

Deadline för att ringa till Stufvenäs och boka tid för möte måste bestämmas också. Mitt förslag är fredag nästa vecka. Ska föreslå det för Lovisa ikväll! 

Förband till The Bones!

Yes! Chick Jaylors ska spela förband till The Bones när de spelar på Telenor Arena i Karlskrona den 27 december. 
Ska blir grymt roligt, men det är endel grejer som måste fixas. Nya tröjor, vi måste printa ut fler demos med annan bild, fixa setlist med lite nya låtar så det är lite att bita i. Jag ska göra en research på tröjtrycksbolag idag, för de tröjorna vi fick sist var ine så bra passform på. 

www.bonesrocknroll.com



RSS 2.0