Fipplar med designen...

Det är därför det ser lite lustigt ut här idag. Jag är inte så händig på det där med koder, men så svårt kan det ju inte vara... bara det att det tar lite tid. Men förhoppningsvis ser bloggen riktigt tjusig ut framåt kvällen!

Fotosession och Palace


Igår eftermiddag var det ju dags för foto. Lovisa och jag styrde upp stylingen själva och Classe och Ola plåtade på scenen. Körde svart-vitt tema på kläderna och till det pälsboa, handskar, strass och pärlor. Bilderna blev så bra att jag undrade hur de lyckades... detta kommer bli smashing! Till veckan ska vi undersöka cateringen.

Ringde Peter Sjöstrand i veckan med och frågade om vi kanske kunde göra reklam för vårt evenemang på Våryran. Den är tydligen samma helg, jag hoppas bara att det inte är till nackdel för oss. Vi skulle höras längre fram sa vi, för jag måste undersöka om vi måste hyra PA eller hur vi nu gör. Men han var på annars! måste ha ta i de som håller i Gullabo marknad också och se om där finns något att hämta.

Sen är det nog dags att höra sig för bland företagen här i Torsås och se om man kan få dem att kanske köra lite party för sina anställda och gå på krogshow den 23 maj. Vi fck ju mycket prositiv respons på Charlotte Perelli i november och om man berättar för dem att det är mycket samma folk så kanske de förstår att vi är bra! Det är nog bäst att vara ute i så god tid som möjligt, så så fort vi har satt ett pris är det bara bäng bäng!

På kvällen var det efterlängtade Bullet och Backyard Babies på Palace. Det motsvarade förväntningarna med råge, vilken höjdakväll! Hampus Klang var som vanligt coolast av dem alla, även om Adam Hector numera inte är så långt efter. Och jag fick med mig ett av Dregens plektrum hem. Tjohoo! Båda banden var så coola och jag blev så fruktasvärt gig-sugen! Vi började kvällen hemma hos Frans i hans minimala lägenhet på 20 kvadrat. Men så mysig den var, jag vill med flytta! Sen åkte vi in till Palace och kom lagom till Bullet gick på. Sen öste det på med Backyard strax efter och jag stod längst fram och headbängade, så idag har jag skitont i nacken. Men det var det värt! Mycket hits, energi och känsla kan väl sammanfatta kvällen. Tyvärr har jag inga bilder eftersom jag inte fått tillbaka kameran än. Men till veckan ska den vara tillbaka, hoppas bara morsan och dom inte glömde att hämta den nu!

Detta är vad jag längtar efter just nu!



Jag vill ha värme nu!


23 maj och några steg till

Idag bokade jag och Lovisa scenen lördagen den 23 maj. Då ska vi ha en föreställning av projektarbetet på Stage med mat och show! Så boka in det för allt i världen! Då har vi ett datum att peppa inför. 

Sen löste vi pengafrågan idag med. 5000 kr för alla våra utgifter, så skiter vi i att ta ut lön. Grabbarna får helt enkelt köpa nya kläder, strängar och trumpinnar. Skönt att ha gjort klart det, så får vi helt enkelt ta det så.

Vi ringde Maria Bengtsson på Kalmarkrogar idag, eftersom att Byttan inte svarat på vårt mejl. Hon var väldigt på, det enda som var lite problem med var just platsen. Eftersom vi behöver lite utrymme måste det vara på ett ställe där det ändå får plats lite folk. Så det hela går runt sig, och så man kan få in tillräckligt stålar för det ska gå runt för restaurangen. Hoppas. hoppas det går att lösa! Hon skulle framföra förslaget/förfrågan till sina krogar, så kanske vi kunde ses och kolla in lokalen och se om det kan funka.

Och i morgon ska vi ju som sagt fota. Måste hem och leta fram kläder ikväll! Vi tänker oss axelbandslösa överdelar i vitt. Jag tänker pastell kanske. Eller svart. Vi måste bara ha tag i svarta handskar också! Skulle ju kunna köpa på Glitter för 129 kr/paret, men jag vet ju att revyförrådet har. Men hur vi nu ska få tag i den nyckeln... det är ett evigt elände. Får se om jag får tag i Annette ikväll, annars får vi väl skita i det helt enkelt? Eller köpa på Glitter, vi får förhoppningsvis tillbaks pengarna sen iallafall.

Namnet. Lovisa tyckte "DIAMONDS are forever" istället och jag tror jag håller med. Kan man tänka att de bästa låtarna varar för alltid liksom. Och så skulle vi böjka hela kalaset med ett medley med "diamant-låtar". Tyvärr vet jag bara två, men det kan man väl researcha. Nu ska jag skriva låtlista. Jag börjar med rocktemat.

Killarnas 4 egna val (de ska välja ut 4 själva som de vill ha med här)
Born to run
Fortunate sun
Uhlala jag vill ha dig - Linus utklädd till Uffe Lundell! Han är så lik och sjunger så likt, så ni anar inte!
Hate myself for loving you
Bad reputation
Light of day
Do you wanna touch?

Slå ihop de 3-4 Joan Jett-låtarna till ett medley? (det märks väl inte att jag gillar medleyn) Skitcoolt, jag ska ha mina skinnbrallor!

Disco/70-tal tänker jag förutom ABBA-medleyt på Stayin alive och lite Saturday night fever. Och Daddy Cool. Och sen Thin Lizzy och Calle ska sjunga som han basisten. Han ska ha peruk och utsvängda brallor precis som han i Thin Lizzy! Sen måste vi ha någon tjejig disco-dänga med... I will survive. "Hot stuff" med Donna Summer. Eller någon annan Donna Summer-dänga, den känns lite uttjatad kanske.

Skinny pants och rekvisita



De ska jag ha på scenen, är så trött på klänning nu! Jag vill också kunna slänga upp ena benet på monitorn och då utan att flasha trosorna för de som står längst fram. På fredag ska jag inviga dem, när vi ska kolla på Bullet och Backyard på Palace!

Bra lektion i studiosång idag, intressant och inspirerande. Jag blir så sjung-sugen! Mm. Ska välja en ballad som jag ska sjunga in nästa vecka.

När jag var inne i stan köpte jag även glas-stenar och diamantformat kristallglas på Åhléns som vi ska ha på fredag då vi ska fota till "DIAMONDS are a girls best friend". Perfekta grejer, tur att jag hittade något som passade så bra. Ni får se senare!

Nu är det god natt på er.

De små kräken


Ja, här ligger de och stirrar ilsket på mig. Franska-böckerna. Men än så
länge håller jag iallafall rutinen, varrannan dag franska och varrannan
dag körteori.

Idag har jag beställt 100 nya Jaylors-tröjor. Sett Brokeback Mountain på samhällskunskapen. Vilken bra film!
Har fortsatt på film-manuset till jazz-filmen och sen åkte jag till Söderåkra och somnade en stund. Spelade TV-spel och gick en timmes promenad, skönt. Sen ringde Lotta Nyberg på Barran och frågade mig om min relation till bloggar. Drog två favoriter och berättade om denna. Får se vad det blir av det sen, Fredagsnöjet skulle jag tro.

I morgon är det på att igen! God natt vänner.

Kafé Deluxe och uppdatering om livet

I lördags spelade Chick Jaylors på Kafé Deluxe i Växjö! Innan oss spelade grammisvinnarna Abalone Dots och en av tjejerna var uppvuxen i Bergkvara! Helt sjukt vad världen är liten... Det var iallafall ett kanongig, fullt hus och partystämning hela kvällen. Scams-gossarna var där (iaf tre av dem), Klangen från Bullet och sedan även såklart bröderna Hector. 

Smålandsposten var där också och EN RECENSION FINNS HÄR!

Och SÅHÄR stod det i Nöjesbilagan Galej i fredags. Om ni har lust att läsa lite om allt ståhej. Tyvärr har jag inga bilder eftersom jag lånat ut min kamera till brorsan med sambo, som är i Egypten fram till fredag. Vilka små ass... i värmen. Om jag har tur hinner jag få den till Bullet och Backyard Babies på Palace på fredag kväll. Annars får jag sno farsans! Detta är en av anledningarna till att det varit dålig uppdatering på sistone. Sen har jag speedat min nya livsstil med att ingen dag ska gå till spillo, så projekten rullar på här nu äntligen! Nu måste jag bara ha självdisciplin nog att köra på i samma hacka-tempo åtminstone fram till sportlovet och se vad det ger.

Igår tittade jag på film när vi spelade med The Bones i K-na. Och det kändes bra. Jag var lite orolig för sången med tanke på min rossliga hals, men kortisonet räddade mig tror jag. Det lät överlag fint, skönt i magen att kunna vara lugn med det. Hade tagit så mycket onödig energi om jag varit besviken på mig själv.

Idag har jag på allvar verkligen funderat över min framtid. Och folkhögskola är slopat för i höst. De står kvar och väntar på mig i ett år elelr två om jag vill, just nu är det annat som är mer aktuellt än att gå musikal/teater/show-skolan i Bjärnum. Och det känns iallafall bra att jag tagit dte beslutet, även om det snurrade till det i min skalle ganska rejält. Mina planer som jag haft länge vände bara på någon vecka, men det känns faktiskt bra!
Men det där med att ta körkort är fortfarande ett evigt elände. Idag klev jag upp tidigt och vid åtta åkte pappa och jagut och övningskörde. Och jag tränade parkering och det gick så fruktansvärt dåligt, jag kan inte ens parkera rätt på en parkering helt utan bilar. Jag kör snett. Skit! Lipade och skrattade om vartannat idag, pappa trodde väl jag hade PMS. Jaja, öva öva öva. Kanske det sätter sig någon gång?

The Roobits repade idag med, vi ska ju spela på Travet den 24:e februari. Kändes som vi hade hyffsad koll på låtarna, åtminstonde de som vi alla är med på. Jag funderar på min sololåt, är sugen på att spexa och revya mig... så jag funderar på att sjunga "Tuff brud i lyxförpackning"...

Och ikväll har jag läst franska med morsan, hon har lärt mig uttala... jag märkte att jag pluggat in fel uttal. Distans-språk är också ett evigt elände. Nu är det inget glosplugg utan dator säger jag bara! Tänk om jag bara haft en EGEN bärbar dator nu, hade varit perfekt! Men då ska man hasa runt på den hela dan...

Imorgon ska jag fortsätta med franska fraser vid datorn, göra en slutgiltig beställning på nya Jaylorströjor (måste bara kolla så priserna stämmer ikväll), plugga körkortsteori, förbereda studiosång och fortsätta med film-manuset till Kultur- och idéhistoria. Och kanske skriva låtar.

Jag kan iallafall krydda med en bild som jag tog med pappas kamera. Som jag har sagt förut är jag en väldigt fyndig shoppare och sist jag var i Växjö köpte jag ju äntligen de älskade kängorna med 75 % rabatt. I helgen hittade jag en svart skinnväska från DonDonna med lång axelrem, perfekt till böcker, papper, pärmar och annat som jag drar med mig i skolan. Nedsatt från 1300 till 350. Tjohoo! (Pank som jag var fick Ola betala, men han ska få pengar i morgon)


Tada!

Vändningen

Idag kom vi på namnet. Men det innebär också att projektet tog en liten vändning och de bilder vi tog med Mankans fruga nu åkte lite i sjön. Förutom den bilden på bara killarna, som vi har tänkt att använda. Men det är väl sånt som händer. Man lär sig av misstagen att förhasta sig utan en plan. Det är sjukt vad man ska planera innan, för att spara tid och pengar och för att bli mer effektiv. Precis som det står i boken jag läser...

Ja, iallafall. Namnet är klart: DIAMONDS are a girls best friend! Med lilla texten som underskrift typ. Jag ser affischen framför mig! Och så inleder vi med den låten och kör sedan vidare på film/musikal-temat. Jag, Louli och Lovisa i gräddvitt och pastellfärgat, röda läppara och smink och hår á la Marilyn Monroe. Med stora diamanter som glimmar i händerna. Kommer bli perfekt! Vi har bokat en tid för fotografering till detta spektaklet nästa fredag, den 30 januari. Classe ska ta och vi måste bara kolla med Jonas så han kan fixa schysst scenljus.

Vi mejlade Byttan idag med, världens bästa mejl. Frågade vem man skulle prata med, så jag hopas vi kan få tag i personen nästa vecka och följa upp det hela med ett samtal. Nu återstår bara att ha möte med killarna om betalningen, Ulla säger att det är svårt att ta ut just "lön". Kanske vi måste nöja oss med att de betalar ljud, ljus, kläder och reseersättning och fixar käk åt oss. O att vi ger dem en klumpsumma som täcker våra utgifter. Beror ju på vad folket säger... eftersom det är första gången vi gör detta såhär och de inte vet vilka vi är kanske de nte är beredda att betala
10 000 för hela kalaset?

Idag har jag börjat på manus till filmen om jazz som vi ska göra i Kultur och idéhistorian. Tror det kan bli världes roligaste film och det känns hemskt skönt att äntligen vara igång! Hoppas bara att Tove och Lovisa godkänner min text sen.

Lovisa och jag

Ja, idag satte vi oss i foajén och mötade om projektarbetet. Nu är det första sjoket spikat med låtar och allt. Musikal/film blir dessa låtarna, utan inbördes ordning:

You´re the one that I want - Grease
I got life - Hair
Min soldat, tror den hette Någonstans i Sverige. Ulla Billquist som sjöng iallafall.
Färger i en vind - Phocahontas. Louli ska göra den!
Diamonds are a girls best friend - Moulin Rouge
Think of me tror jag den hette, från Phanthom of the opera. Lovisa ska sjunga den, fin ballad sa hon.
Singin in the rain. Killarna ska sjunga och ha sydvästar, paraply, regnrockar och bara ben i gummistövlar!
All that Jazz - Chicago

Jag har pratat med Anita Hagström om ABBA-medleyt nu med, hon skulle kolla upp det lovade hon. Perfekt! Imorgon ska jag ha med mig filmen till skolan och visa Lovisa, om jag nu kan hitta den... så vi ska börja med att göra koreografi till ABBA och musikal/film-temat. Mycket är ju till singbacks där, så killarna kan vara lugna än så länge.

Sen kläckte jag en genialisk idé på bussen, med hjälp av Ola.
Vi ska marknadsföra oss med en liten tjuvkik/demostration! Duran och Mollan gjorde det i våras, sjöng lite låtar på torget i Kalmar när det var jippo där och gjorde reklam för sin show. Det kan vi med göra! Köra några låtar på Våryran i Torsås kanske, eller dra ihop något på Gullabo Marknad! Då är det nog lättare att få folk att vilja komma och titta!

Och Jaylors-texten som jag krabbat med är klar!
Idag satte vi oss ner och skrev klart, Albin började och sen fick till och med jag lite feelings och skrev klart den. Och det blev riktigt bra. Äntligen. Och Mattis satt bredvid och spelade och supportade. Och Ola skrev en massa ord-virrvarr på tavlan.

Funderar på titel nu bara. Sold out? Hmm.

God natt.

Text


Oj vad det är svårt! Jag sitter och har massa feelings men det är så svårt att få ner det snyggt på papper...

Det där med att prioritera.


Linus säger att livet handlar om val.
Och jag tror det är sant.

Men det värsta med mig är att jag vill göra allt, nu! Jag är så sugen på det och det och det... jobbigt. Jag är rädd. Men jag tycker ändå att jag lärt mig prioritera lite, mer än vad jag gjort innan. Och det är viktigt att inte bara göra saker för att någon annan ber en. Då lägger man bara tid på onödiga saker och det är den värsta tidsslukaren av alla. Att göra onödiga saker perfekt. För det ger ingenting.

Jag vill jobba, jag vill kämpa och aldrig släppa taget om mig själv! Låta det rinna ut i sanden. Vad som än händer.
Och jag älskar bandet!

Imorgon är det Öppet hus. Och Roobits ska spela och Jaylors med. Och jag är förbaskat förkyld. Jaja. Sen ska jag skriva text imorgon, till en av våra nya låtar. I alla fall göra ett helhjärtat försök, för nu har jag fått in känslan igen! Och imorgon har jag massor med timmar att fila. Om det kniper är det ju bara att gå till Albin för lite feedback. 
Denna veckan har jag ändå fått endel gjort. Startat upp saker igen, tagit vara på tiden! Det är mitt nya motto.
Det gäller att göra något varje dag för att nå sina mål.


Byttan

Det är nästa byte för Lovisas och mitt projektarbete. Lovisa har lite kontakt med kökschefen där sen innan, så vi hoppas på detta! I allra sista fall har vi ju en reservplan: att vara på Stage.
Måndag nästa vecka är det dags för möte och då ska jag har snackat med HB om en schysst singback på ett ABBA-medley.

Igår drog jag igång 2009 på allvar med halkkörning, rep och franskaglosor. Började läsa i en av mina nya böcker com jag beställt från CDON. Så den har gett mig massa motivation och arbetslust. Idag har jag gjort srudieplan för franskan, jag kommer få tänka i franska hela våren om jag sk hinna bli klar. Men min plan är att varva allt jobbet med roliga grejer, så jag orkar att tatag i mig själv och inte tappa disciplinen. Januari är klirrad och jag har roliga planer på helgerna för att blanda upp det eviga eländet med. Men det känns bra att jobba igen, jag kan inte fatta det!

Årskrönika 2008 del 4

OKTOBER

Jaylors spelade på Palladium i Växjö och Roobits spelade på Stufvenäs i vanlig ordning. Repade musikal.

Den 9:e var Jaylors inne i Karlskrona och hade en photosession med Morgan Karlsson, Mogge, i hans nya studio. Elina och Elin från stylingtvåan var med och fixade sminket.Härlig dag och bilderna blev kanon! Vi fick i och med dem ett schysst uppsving och blev peppade att jobba, joba, jobba för att få fram nytt material. Affischer och planscher började funderas på.

 
Ola igång med filmkameran för att dokumentera dagen och Mattis i sminket.


Mogge och assistenten (minns inte namnet, sorry) redigerar.


Linus färdig för plåtning. Ser ni vad sminkad han är!

 
Albin var lugn och fin medans jag körde moves för att komma i stämning!


En av bilderna, det färdiga resultatet. Vi tog mest på hela bandet, kolla in
vår myspace HÄR för att se mer!


Stage och Torsås storband hade en gemensam konsert, en skoldans för alla elever på skolan. Jag sjöng bland annat "Fever" och de spelade till. Härligt, det är alltid så roligt att sjunga till Storbandet! Efter jag sjungit och tagit nån svängom åkte jag och resten av Chicago-dansarna in till Karlskrona där vi dansade på Galärens (gymnasieskola) jubileum. "nocturne" spelade med och sen hade de gyrt in Amanda Jenssen som dragplåster. Snygg var hon! Och vilket band, tyvärr hann jag inte se så mycket.


Skoldans. Fint av Ann att arrangera en sån grej! Här är Sara, Cassie, Felicia
och jag med klänningen som jag köpte i Sthlm. Tyvärr kass bildkvalité, men
har knappt inga fler bilder från detta spektaklet.



Lars "Lisa" Andersson, gospelguru, besökte Stage en fredag och det var fantastiskt roligt att jobba med honom! Som alltid, vilken människa va? Och spelar så bra med, jag vet inte vad jag ska ta mig till! Bild från det finns på Stage4you´s hemsida.

På kvällen samma fredag gjorde Ida G och jag ett serveringsjobb på en 40-årsfest. Var tvugna att vara kvar och röja upp allt efteråt med, så jag kom hem vid halv 4-snåret. Dagen efter skulle jag upp och åka till Kalmar och göra en audition för krogshow/musikal för Artisten i Nybro. Hade först inte tänkt att gå dit, men så ringde jag på fredagskvällen och frågade hur det skulle gå till och jag sa att jag bara undrade lite och att det inte var säkert att jag skulle kunna åka in. Men hon tanten blarrade på om att de jättegärna ville att jag skulle komma och bättre att komma än att inte komma alls och massa sånt. Så jag gav mig ju såklart, men det ångrade jag bittert sen... trött som ett as och bland annat pga några missförstånd gjorde jag världens sämsta audition jag gjort i mitt liv. Även om jag bara varit på ett par tre, var denna garanterat värst. Gick skit. Nångång ska väl det gå så med. Och de visste vem jag var innan och allt. Men usch vad jag bröt på det. Bara att ta nya tag och gå vidare. Lära sig av sina misstag. Men det var tungt.

The Roobits spelade i Vissefjärda veckan innan höstlovet! Det var en riktig partykväll, sjukt vad folket dansade. Härligt!

 
Jag tror det kliade i Loulis näsa!

 
Jag försökte få in lite feeling med en mousse-mic och Ola ville ha mer
snask. Vi blev ju bjudna på käk och allt.

Vi avslutade oktober med att gästa radioprogrammet "Pejes Cafe" i Kosta med The Roobits.

 
Adam och Ola värmde upp.



NOVEMBER

Detta blir den sista månaden jag drar eftersom vi just gått igenom december med jul och allt det där. Vill man läsa om decmber går det ju alltid att kika på kategorierna.

Började novemer med att åka upp till Växjö och se Chicago på konserthuset. Huvudrollsinnehavarna var mycket imponerande och helheten mycket bra, men jag måste säga att vi blev besvikna på Cell Block Tango. Kändes som om de tagit sig vatten över huvudet, men sen hade vi ju skyhöga förväntningar också. Men fin kväll!

Tribute hade jazzkonsert med storbandet på Öland och jag var trött som en get hela dagen efter att min broder haft inflyttningsfest dagen innan... men gick fint iallafall! Fick lyssna till en mycket duktig sångerska och även höra mina favoritsaxofonist Jens som vi spelade med på Verandan i Kalmar i somras!

Jag fick några jobbtimmar på studieförbundet NBV och fick leda barngrupper i musik och sång och ha keyboard-lektioner som stand in för Mattias Gadd som var sjukskriven. Tog lite hjälp av Niklas och Ola till den galna gruppen, kändes skönt med stöd när jag skulle ha monstrena... ;) Mycket lärorikt!

Den 14:e ordnade Cassie och Evelin en rockkonsert på Stage och Jaylors, BMJ och ett band från Kalmar spelade. Jaylors spelade 3 nyskrivna låtar och OH vad det kändes skönt att få köra nytt material.

 
 
Rigg innan på dagen och sen Bad Man´s Jam  in action.


Och kvällen slutade hemma hos Adam och Calle i vanlig ordning... ;)


Lovisa och jag var speedade på vårt projektarbete och drog igång möte med Stufvenäs och fotosession med Mankans sambo Camilla! Och jag tillbringade dagarna innan vid symaskinen för att försöka gå i land med att sy ett par ABBA-tajts.


Jag provade den hemsydda kreationen hemma framför spegeln.


Äntligen dags! Lovisa sminkas av Sofia i trean.


 
Såhär blev det! En av bilderna på bara pojkarna.

Den 22:a november var det dags för Ullas "En smak av julbord" med Charlotte Perelli. Jag hade en dle åtaganden där, bland annat som mellansnackare, dansare, körtjej och så spelade Roobits i 40 min. Andra föreställningen var helt vild med brandlarm och båda föreställningarna hade jag klädbytarproblem, men Charlotte lösta det så snällt åt mig, tackar för det! Ännu en bra erfarenhet. Finns ett separat inlägg om detta kalaset, för jag pallar inte dra allt här! Men bilder ska ni få! Scenbilder, som jag tyvärr ju aldrig kan ta, finns på Stage´s hemsida.

 
Flera timmar spenderades i Adam och Calles replokal där Roobits repade.



Sen blev det lördag och dags! Det var kallt och snö lagom till den dagen och jag gick i solskenet, perfekt vinterdag.






Niklas efter första föreställningen.


Snygga?

Veckan efter Perelli var det dags för musikal med barnen på Bergkvara skola, en grej som jag jobbat nästan varje vecka med under hösten. Fint, duktiga var de och jag tackar den fina rektorn som betalade en ny kamera till mig när min andra pajade av en olyckshändelse!


Duktiga tjejer!

Där var min årskrönika slut och galet vad det tog tid att få klart. Men nu känns det fint att jag fick tummen ur att skriva färdigt. Och kamera är verkligen perfekt att dokumentera med, vad man gör, vad som händer. Så man minns de lyckliga dagarna sen när man blir deppig och vill se tillbaka vad man gjorde när man var 18.

God natt!























Danmark och Scams


Scams nyförvärv Kim.


Uga! Det var endel galna typer med i bussen...


Det blåste i Köpenhamn!


Nån med skägg och Emelie.

Danmark. Alla rökte överallt. Och alla drack öl. Det var en rätt stor klubb med högt i tak och fin scen. Det fanns en trappa med balkong och där stod jag under 2/3-delar av Scams konsert, eftersom jag blev ombedd att filma spektaklet. Scams nyförvärv var skitfräsigt och deras nya låt Killer machine är riktigt bra! Det var 3 band som spelade, Scams i mitten. Det första bandet var inget vidare, sångaren var urusel. Det sista bandet, Super Charger, var skickliga och låtarna var väl med bra men jag gillade inte sångarens style. Han sjöng sådär och sen var ljudet så sjukt högt! Har aldrig varit med om en sån fruktansvärt hög volym på ett sånt ställe! Jag hade ju inga proppar med mig heller, IDIOTO, men som tur var kunde man köpa det i baren. Shuuu.

Det tog 5 timmar att åka dit för de skulle ha kiss- och rökpaus en gång i halvtimmen. Och när vi skulle åka hem vid halv två, visste ingen var bussen var. Busschaffisen var väldigt mystisk, Karla ringde och försökte luska ut var bussen stod. Efter ungefär en timmes irrande på stan lyckades Coco och Karla tillslut hitta busskräket. Vi lämnade Köpenhamn vid halv tre och var väl hemma vid 6-halv 7. Ola och jag sov som grisar nästan hela vägen hem...

Och dojorna fanns kvar på Wedins, helt sjukt vilken tur jag har! 75 % rabatt. Nu ska jag med vara varm och torr om fötterna!


Köpenhamn

Yes, imorgon sticker jag till Köpenhamn för att se Scams och Supercharger!
Åker till Häradsbäck redan idag för att plock ägg och kunna åka med Linus i bilen imorgon. Bussen till Köpenhamn avgår från Växjö, så vi ska dit imorgon förmiddag och sätt upp affischer inför den 24 januari då vi spelar på Kafé Deluxe, och jag ska springa till Wedins och hoppas HOPPAS att kängorna finns kvar på rean! Dum som jag var köpte jag dem inte i onsdags. ÄGG!

Årskrönika 2008 del 3

SEPTEMBER

Skolan öste på med projektarbetesplanering och annat. Späckad månad med mycket att göra, gig och andra roligheter.
Bland annat åkte vi på Bullets releseparty i Växjö!


Ola och jag började med att käka bakad potatis. Inget annat hade öppet...




Hampus Klang var coolast!


Bryter på att jag inte hade stålar på mig så jag kunde köpa en tröja...


Sen åkte vi hem och sov hemma hos Albin i Klasamåla. Här dagen efter,
på väg ut i bilen som skulle ta oss till Torsås igen.

Jag tog min första körlektion! Jag kände mig kass, men att nu var det dags! Men än har jag inte körkortet i min hand... Målet kvarstår: att ha körkort innan jag gått ut Stage. På måndag ska jag ju köra halkan!

11-12-13 september hade Jaylors lite miniturné och jag fick in turnéfeelingen för första gången på länge! Torget i Älmhult, Verkstan i Älmhult och så avslutade vi på Amigo i Emmaboda.


Lunchen fick bli burgare på tåget dit...


Albin riggar upp.

Spelade med 60-talet på Stufvenäs med lite hits och cabarét.


Vi roade oss med lite rollspel medans vi väntade. Louli, Niklas och Ulla.


Inledningsnummer! Svårt att få skarpt... grabbarna dansar glatt! Eller..?

 
Jag i cabarét-stassen och Louli sjunger "Sweet about me".

Dagen efter Stufvenäsgiget åkte jag och Lovisa till Stockholm för att se Stevie Wonder i Globen! Trötta som grisar på tåget dit, fick ju gå upp vid 5 på morgonen... men vi sov lite och sen var det bara pang på stan direkt!


Beyond Retro är ett paradis!

 

Efter att ha gått några timmar åkte vi hem till min farbror Bore och hans fru där vi skulle få bo. Åt lite mackor och dressade om och sen var det T-banan direkt in till Globen för att möta upp Mathilda som vi skulle gå med.

 
Det var trångt på tunnelbanan! Konserten var häftig med kanonbra och svängigt band med världens 
fränaste basist. Stevie sjunger ju så otroligt bra, "Master Blaster" till exempel, var jättebra. Men det märktes
att vi varit uppe tidigt, jag blev lite lullig när han körde ett par ballader på raken faktiskt...


Efteråt gick vi och åt kebab. Sen skulle Mathilda hem, så då gick jag och
Lovisa vidare till en pub och sörplade cider. Fint!

Dagen efter var det upp i ottan för att hinna lite till på stan innan Lovisa åkte tåget hem och jag åkte bussen.


Provade en kombinerad halsduk och mössa på min favoritaffär Judiths.


Lovisa hittade världens bästa erbjudande och fick 3 hotta skor till skitbra
pris! Här är ett av paren.
                   

Vi åkte alltså inte samtidigt hem. Lovisa åkte till Kalmar med en buss som gick vid 17-tiden och då lämnade jag av henne där efter en hetsig språngmarsch. Sen andades jag lite och så åkte jag hem till Bores igen och Ragnhild, hans fru, bjöd mig på middag. Sen körde de mig till min buss som gick vid 22.50 eller nåt sånt. Sån där Swebus nattbuss.Jag åkte sedan buss hela natten och vid 9-tiden på morgonen nådde jag Malmö.   
Åkte till Malmö för att träffa Jaylors-pojkarna och gå på ännu en coaching. Gick fint, vi hade individuella samtal denna gången, och det kändes som att det gav mig bra grejer!

Sen var det dags för gig för Chick Jaylors igen helgen därpå. Började med nån fritidsgård eller vad det var i Borgholm. Ulla som grejat det giget. Och vi bar och bar alla prylar till buss, ut ur bussen och sen in på tåget och i bil och jag vet inte allt...


Cowboy-Mattis när vi väntade på bussen. 


Sen blev han varm och drog av sig skjortan! Ser ni berget av grejer... och
ännu mer var på väg.


Stränga om gitarren. Mycket Mattis från detta giget, vet inte hur det kom
sig. Måste varit hatten! :)


Roligt gig var det. Stockholmaren Tony som precis börjat i Mattis och Albins klass stod längst fram och hoppade och skrek hela konserten... nu har tydligen slutat Stage, jag vet inte varför.

Dagen efter Borgholm stack vi till The Rock i Kalmar och spelade. MS och GCM spelade med samma kväll, vi var sist ut. 


Rickenbacke och jag backstage.                 

           
Carlén och Albin. Cassandra var också där och var på danshumör!   

Vi avslutade september med att The Roobits, som 60-talet då nyligen döpts om till, spelade på Strand Hotell i Borgholm. Roligt gig, men det var tajt mellan klädbytena. Thomas Lindberg var också med, så vi dansade Elvis-danser också.


Furbring soundcheckar.


Och i väntan på att få bära in grejerna och rigga upp, passade Niklas på
att ta sommarens sista dopp... i mina svarta boxers!

Årskrönika 2008 del 2

JUNI

Började med 2 barnföreställningar på dagis. Sen var det gig med 60-talet i Mönsterås.
Chick Jaylors spelade på en tävling på Mejeriet i Nybro och vann 3000 spänn. Gött. Vi åkte ner till Malmö igen på coaching.


Linus glufsade burgare och pommes!


Ola skrev upp massa bra grejer i sin bok.

Vi spelade förband till Melody Club på Tingsrydsfestivalen. De var så trevliga, synd bara att det krabbade så med utrustningen. Fick kontakt med Finjabacken som senare skulle ge oss Perstorps-giget i december. Vi spelade även på en skolavslutningsgrej i Tingsryds bollhall med Hazzy Dizzy och Fourever. Det var drogfritt och det kom knappt en kotte.

Jag åkte till Hultsfredsfestivalen för första gången i mitt liv (första festivalen till och med). Paramore var kanon! Tyvärr har jag inga bilder, måste glömt kameran hemma eller nåt? Minns inte. Men jag fick tyvärr inte in den riktiga festivalfeelingen, antar att man måste sova där om den ska infinna sig. Vi (jag, Ola,Frasse och hans syrra, Adam, Niklas, Nicke och Calle, hoppas jag inte glömt nån) var ju bara där över dan. Men det var en fin eftermiddag i ett förtält!

Sen åkte jag till Grekland en vecka med päronen och några släktingar. 


Jag gick på stranden och njöt.


Vi var på nåt berg och det blåste massa.


Här var trappen upp till huset där vi bodde. Helt fantastisk utsikt!

Sen började jag jobba med konfirmander direkt när jag kom hem från Grekland. Hela kalaset började med ett läger med kanoter, paddling och tält. Det var svinkallt och jag gick i dubbla lager kläder och mössa dygnet runt. Var väl van vid Greklands-värmen... bild kommer om Ida skickar den till mig såsmåningom.

Jaylors spelade på sommarfesten i Häradsbäck och jag gjorde fotbolls-comeback i för stora skor! 


JULI

Jaylors på Äggstockfestivalen och veckan efter på Östersjöfestivalen, båda i Karlshamn. Den senare bjöd även på trevlig efterfest! Den 17:e var vi med i Sveriges radios tävling Svensktoppen nästa inne på Larmtorget i Kalmar med en låt som blev klar bara dagarna innan. Nu heter låten "Face it" efter lite ändringar, synd att vi inte kommit på de ändringarna då... men oj vad folk det var! Vi tävlade mot Marcha Songcome från Nybro. Vi vann med en fin motivering och gick vidare till finalen!


Larmtorget i Kalmar. Buddes pappa tog bilden, vet inte vad han heter tyvärr.

Morgonen efter åkte vi in till SR och snackade live i studion om gårdagens bravader.


Ola väntade på bussen och vilade benen.


Och jag lyckades med det nästintill omöjliga att brotta ner Linus! Tjohoo!

Sen högg jag igång med sommarjobb nummer två på Garpens fyrplats som pirat! Gick med ungarna på skattjakt och åkte båt. Det var fint väder varenda onsdag, härligt. Lutar åt en ev. fortsättning nu till sommaren, får se om jag hänger på igen. Det är inte omöjligt!

Sen hade jag mina första riktiga jazzgig efter att Ann Milesson (tack snälla, det var så roligt!) tipsat musikerna om mig. Det var på Verandan, en restaurang som ligger vid Biostaden i Kalmar. Så härligt band och det var hemskt kul att få göra detta! En tjej från Kalmar var också med, Sara, som också haft Ann som sånglärare. Jättetrevlig och mycket duktig tjej, men vi var väldigt olika i våra stilar och sångsätt, så det blev en intressant korsning. Jag twistar ofta soundet åt det rockigare hållet, hon var mer klassiskt jazzig kändes det som. Ett av sommarens höjdpunkter!

I slutet av månaden åkte jag och ett gäng till från Stage upp till Västervik och såg Rhapsody in rock. Vi blev inbjudna av Robert Wells efter att han varit på skolan, kändes roligt att få stå på hans gästlista! När han sedan nämde Stage4you i slutet av showen när han stod på scenen, höll vi på att smälla av allihopa...
Vilken show det var! Och fint väder, en varm och fin dag.


Lovisa och jag i solen när vi väntade på att få gå in.


Det var mycket folk. Vi fick kanonplatser långt fram!


Charlotte Perelli i skitfräsig klänning. Jag som knappt ens gillar rosa...


Nu kommer jag ju inte ihåg vad han heter den där komikern... Torving
eller nåt sånt. Men nån kanske ser vem det är trots dräkten. Han var
iallafall mycket bra!


Körtjejerna är alltid så proffsiga. Där skulle jag vilja stå med!


Kvällen snyggaste kläder!


Charlotte, La Gayla och Sofia Källgren.


Robert. Å bandet var så bra!


De avslutade med ett Kiss-medley!


AUGUSTI

Chick Jaylors och böndernas hjältar Tre liter mäsk spelade på Kolmilan i Rimshult! 

 
De sjöng om lilla kossan... och Bengtsa bägge söner. Och Anna-Lena.


Ja, denna bilden säger väl allt! Johnny och Anna-Lena.




Det var två bröllop på raken, alltid roliga gig! Lovisa var med på det ena, då kompade jag henne. 

Den 9.e var det final i Svensktoppen nästa i Kalmar och vi spelade, men bandet Autumn falls vann och gick vidare till nästa final. Låten vi använde oss av är som sagt lite filad och ändrad och nu känns den kanonbra! Men vi då var vi mest besvikna på att vi inte hade tillräcklig energi, det kändes inte 100 liksom. Man lär sig av misstagen!

En kväll var 60-talsbandet i Emmaboda och spelade i Duvemåla. Lovisa som fixat giget och även gjort hela programmet. Kom en hel del folk! Publiken satt på träbänkar på en äng och när solen gick ner var det så fint!


Jag sjöng en jazzbit också när jag ändå var igång. Å så brun man var då
i slutet på augusti...

Jag och Lovisa åkte ut till Ulla i Gullabo och fikade och badade i hennes pool.


Lovisa tog ett dopp.

Sen började skolan och vi firade den sista sommarlovsdagen hemma hos Tove Blum i Söderåkra.


Spelade sällskaps-spel.


Linus.


Ola fick ett sugmärke av nån, minns inte av vem... Linus var det nog...

Chick Jaylors spelade på Torshammar och PAMA hade 20-årsjubileumsfest i Kristianopel. Justin, Sofia, Budji, Tove H och så fick jag se Caj Karlsson för första gången live och det var en upplevelse! Helt fantastisk. 

Började skolan med att ha turnémöte med Chick Jaylors och Bad Man´s Jam.
Planerade projektarbetet.




 

Kortis, för jag måste ha sömn...

Låtskrivandet är i full gång med Jaylors! Men kände att vi kunde varit lite mer effektiva idag. Svårt att pressa fram kreativiteten, men man jobbar samtidigt bättre och effektivare under press.

Bestämde iallafall att vi ska åka till Köpenhamn på lördag och se Scams. Göra nåt roligt ihop och Tobbe Ander kom ju på Bones. Jag är så pepp på Scams, det var alltför längesedan jag såg dem live!

Och så kan jag meddela att jag med, efter hypen lagt sig, skaffat facebook. Välkomna med vänskap!

God natt!

RSS 2.0