Tungt

I dag är en tung dag. Vad jobbigt det är att bli besviken på sig själv, men man får leva med det. Som tur är får jag en chans till på samma grej och då... jag vet vad jag ska jobba på. Gråt gråt gråt. Ibland är det tugnt att leva och göra det man gör. TUNGT.

Som tur är var kunde jag träffa Natta och Furbring idag, så jag fick annat i tankarna. Smörjde in mig som en galning med solkräm, men blev iallafall röd på halsen. Brände ju ryggen i tisdags. Hopplöst! Det är inte bra alls! Måste nog köpa högre solskyddsfaktor. Solen tar galet sådär mitt på dan. Ikväll ska jag ju jobba, måste cykla om en halvtimme.

Replokal sökes!



Svensktoppen nästa

Tjotjo! Svensktoppen nästa ikväll och jag gick till finalen, kan ni tänka er :) Tack till snälla Tove B, Bäx och Chäleda för körhjälpen! Och såklart Breven och grabbarna. Men oj vad jag schabblade till det när jag precis vunnit, hörde inte att de ropade upp mig fast att jag bara stod bakom hörnet på Teatern. Missade motiveringen och hela alltet, så ringde Ann Milesson ifrån publiken och sa att jag skulle upp på scen igen för jag hade vunnit! Paniken. Jag är verkligen ett klantarsel. Och körflickorna var på kebaben! Sen kom de iallafall och vi körde låten igen. Och projektvärdinnan blev lite bitsk på oss men det var ju fullt förståerligt. En sån tabbe gör man iallafall inte om! Jaja. 8 augusti next! I morgon strax efter 9 kan ni höra mig snacka i P4 Kalmar. Sen ska jag springa stan lite och klockan halv fyra ska jag jobba. Slutar nio och i morgon ska jag baske mig cykla till jobbet!




Synd att man alltid blir så mongo på kort när man sjunger...


Sen körde farsan och jag photosession när vi kom hem!

Brolle

Föressten, kolla in Brolle när han sjunger "If I can dream" hos Lotta på Liseberg. Brabrabra!
www.tv4.se/play 

Larmtorget

19.00 på Larmtorget i Kalmar är det dags, jag är först ut för sommaren. Svensktoppen nästa, spännande! Repet ikväll kändes sådär. Jag måste researcha bättre för att ha mer kött på benen innan ett sånt rep! Blev arg och trött på mig själv! Men jaja. Lära sig till nästa gång och i morgon kör vi!

Det är konstigt vad känslig man kan bli om nåt går fel. Då tänker man att hela livet är åt skogen plötsligt. Vad är det med humöret? Det är ju sommar! Men jag vill ju så hemskt mycket... massor med saker. Nehe, nog med funderande!

Var på stan idag och skulle byta en studentring som var fel storlek. Sen märkte jag gigantiska sommar-rean och blev kvar i stan ända fram till klockan 14.15. Det slutade med två T-shirtar och en kofta från Gina. 200 spänn för alltihop. Sen köpte jag ett par nya solbrillor i ren desperation. (Glömde mina Wayfares-lookies i Linus bil på midsommar) Men de nya är fräcka, känns fint! Fick hem en väska från H&M idag också. Och jag konstaterade att den nog inte är värd pengarna. Funderar på att skicka tillbaks. Det är kärva tider nu med ju! Eller det kommer bli iallafall, om jag shoppar väskor för 600... jag som är så fyndig, detta var otaktiskt!

Nu blir det nog att äta lite. Och jag som hade behövt ta en dusch med och klockan är redan tolv. Ja det är ju typiskt. I morgon blir det tjotjo, ladda nu Hilda!

Förra året

Då var jag och päronen i Grekland på midsommar. Så härligt ställe! Längtar tillbaka dit. Jag vill ha lite riktig sommarvärme här i Svedala och det är nu!








Ensamt

Midsommar är över. Jag tackar Calle (eller hehe, hans päron kanske är mer rätt? höhö) för en mycket trevlig midsommarfest. Det blev sill, tält, nubbe och dans runt midsommarstången efter konstens alla regler. Tack för det! Lördagskvällen spenderades tillsammans med Nick o Hillewi, schnitzel och film. Skönt att bara ta det lugnt i soffan med fina vänner.

O ikväll sitter jag i min ensamhet och Lyssnar på Caj Karlsson. Ola åkte hem vid halv fem-tiden, sen åkte jag till Anton och Sabine en stund. Nu sitter jag här själv med huvudvärk och trötta ögon. Blir läggdags snart känner jag.

I morgon ska jag jobba min första riktiga pass på ålderdomshemmet! Panik. Måste läsa på om pensionärerna ikväll, så jag kanske kommer ihåg häften av allt iallafall. Vi skulle vara många i morgon sa de, så det går bra får vi hoppas...


Pensionärer och skatteåterbärning

Tjotjo! Jobbet rullar på. Efter 2 dagars utbildning har jag gjort min första dag som "gå-bredvid-are". I morgon kör jag ett till lära-pass, men då på kvällen istället. Och vet ni, jag tror jag kommer trivas i sommar! Men det är skitjobbigt och kliva upp och vara på jobbet klockan 7... panschisarna är roliga och det är inte så mycket bajs som jag trodde. Och pengar blir det med, jag hoppas att få jobba lite extra några dagar om jag ändå är hemma.

Sen kom skatteåterbäringen i förrgår och jag sprang raka vägen till Monki och köpte en paljettkavaj... sen misstänker jag att jag hamnat i en sorts ålderskris för jag gick in på Indiska och köpte djupa tallrikar och en hållare till hushållsrullar på rean! Och de hade massor med fina grejer billigt. Hela mitt hem kommer bestå av Indiska, IKEA och second hand. Och det värsta är att jag är lika nöjd med köksprylarna som med kavajen. Drömmer om en egen lägenhet, förstår ni... och sen fick jag ju lite försmak av det på studeneten med en massa hemma-aktiga studentpresenter.

Ikväll blir det tantgympa på Sjöslätten om det nu kan sluta regna!






Studenten















Nu har jag alltså tagit studenten. Tack kära vänner för dessa 3 år, de har varit de bästa i mitt liv! Även om jag varit med om några utav de jobbigaste stunderna någonsin, har vardagen (om man nu kan kalla det vardag) på Stage4you gjort att jag ändå pallat att dra mig upp om mornarna. Det har varit helt fantastiskt! Och så mycket nya människor jag träffat. Jag kan inte fatta det. Vilket lyxliv jag levt! Men nu blir det andra bullar, på gott och ont. I morgon börjar jag jobba. 

Trött som en get idag, förövrigt. Har studentpartajat sen i onsdags känns det som. Vi började på studentkvällen med att åka hem till Calle i Nybro för förfest. Sen drog vi in till Kalmar och det blev KM, The Rock och senare Vallen efter några om och men. Nathalie och jag tog varandra i handen och promenerade rätt förbi vakten! Det var massor med folk på stan. Blev en mycket sen kväll. Sen bar det till Häradsbäck för att fira Linus och Ola. Tjotjo! Mycket ätande och drickande, nu känns det som om det snart börjar spruta potatissallad och rostbiff ur öronen på mig ;)

Idag åkte jag hem och styrde upp mailen, missade telefonsamtal och lite annat. I morgon är det som sagt dags för jobb, jag ska jobba på äldreboende. Känns skönt att veta vad man ska göra, o tjäna lite pengar. Annars blir jag så rastlös. Det är kanske bra att jobba med något annat än musiken såhär emellanåt, för att få lite distans till det hela? Jag tror det. Sen blir det rep rep rep så mycket det går. Synd att det ska vara så förbaskat dyrt att ta sig till Häradsbäck.

Nu blir det käk!




Måndag och snart är det student

Idag gjorde jag min muntliga examination i franska över telefon. Och jag kan inte tro det, men jag fick VG! Trodde ju jag skulle få ett fett IG som elakt skulle stirra på mig bland de andra finare resultaten i slutbetyget. Men nu smälter det in bättre! Jag är verkligen helt klar med skolan. Och jag har ett körkort. Kan bara inte smälta det, ett tag trodde jag aldrig att det skulle gå. Det har varit betydligt motigare än vad jag trott.

Skulle klivit upp vid 8 i morse o åkt till morsan och hjälpt henne med en musikal men hennes elever. Men så var det en massa sjuka, så det blev inget. Jag tog sovmorgon till 11. Minns inte när jag sov så länge senast, tror jag inte gjort det sedan jullovet! Sen vaknade jag med ett ryck av att mobilen ringde, det var en nisse på Sveriges Radio Kalmar som ville komma och sända live från vårt studentmingel. Sen gick jag upp och ringde några business-samtal, sen bar det av till skolan och studion. Jag och Lovisa fifflar med en låt. Sen rep med Jaylors och till Kalmar med Stage för grill och beachvolleyboll. Roligt! 

Hörde att det skulle regna hela dagen imorgon, vi ska ju ha utspark i stan... utomhus. Det blir regnställ under maskerad-dräkten helt enkelt. O det skulle tydligen regna på studenten med, typiskt också. Annars känns det som att onsdag kommer bli kalas. Förutom min misslyckade brun-utan-sol-operation då förstås... Missöde i helgen kan man säga. Vilken skitkräm! Man ser ju inte förrän efteråt var den tar. Smörjde som en galning igår, kändes som benen var insmorda i smör. Nu ser jag ut som om jag spillt choklad över hela kroppen.

Tack o hej!

Man blir aldrig 15 igen







Kanske lika bra det, nu när jag tänker efter. Jag såg ut som en gris, rödbränd och med ljusblå piké(!!!) Att man förändras kan jag ju lugnt konstatera. Bilderna är från konfirmationsresan på Gotland. Den var fin, men oj vad det känns längesen!

Jag sitter uppe och lyssnar på The Sounds nya platta på Spotify, Fredde bjussade in mig, tack! Min fina Ola är i Karlskrona i kväll tillsammans med Le Maine. Jag har spenderat fredagskvällen hos Sabine, lugnt och skönt. Men nu är det tajm för sängen, morsan komme tvinga upp mig imorgon och tvätta fönster. Vid halv ett kan jag iallafall smita, ska sjunga kör i Kristianopels kyrka.

God natt vänner!

Balbilder!





Adam och Nathalie.


Linnea och Linus. Hillewi fotade med Nattas kamera.


Jag och min fina Nathalie!






My var supersnygg i sin retrofrilla! Hon gick med Jonas som hade matchad
slips...


Vilken bild, jag skrattade i flera minuter!


Michelle var en riktig balprinsessa, klänningen var fantastisk!


Men om jag blivit tvungen att byta klänning hade jag bytt med Linn i
Styling. Jag får 50-talsvibbar, längden är helt perfekt!



Efter ett par timmar på dansgolvet åkte skorna av. Tror att  Louli är
fotograf här.
 

Idag är det torsdag


Var på stan en sväng med Ola, Jonas och Martin i eftermiddag. Eller, tja... vi gick till Thai Silk och käkade, sen sprang jag på stan själv och sen möttes vi upp vid kvart i sju igen. Jag fick fina födelsedagspresenter, paraply och laddare till Ipoden! Tack fina pojkar :)

Handlade faktiskt ingenting idag, Kalmar har klenat till sig! Hittade bara skit, trots att BIKBOK hade 50 % i hela butiken. Eller så har jag blivit kräsen efter Göteborgsshoppingen för ett par veckor sedan. Men det är nog bra för min plånbok... kanske jag köper väskan ovan. Eller ett par nya Converse. Eller så skiter jag i det och sparar pengarna till studenten nästa vecka. Då kan det gå åt...

Idag fick jag noja. Körde till mormor för att gratta på födelsedagen. GRATTIS! (inte för att hon läser detta, men iaf)
Här i krokarna är det massor med hastighetskameror. Jag blev helskraj att jag fräst på någonstans där jag inte borde. Uscha, ångest. Jag tror inte det, men jag kan inte låta bli att bli nojig! Min mardröm just nu skulle vara att det kommer ett papper på posten där de har fångat mig, fräsandes i 90 förbi en kamera på en 70-sträcka. Körkortet indraget, måste köra upp en gång till. Fyfyfy. Jag tror ju inte att jag klumpat till mig, men som nykläckt verkar det som att man blir skraj för vad som helst. Jaja, vad hjälper det att sitta och noja sig? 

  

Balen!


Typiskt morsor att få med skuggan... ;)

Jag har körkort!

Tjohooo, idag tog jag det äntligen! Kuggade ju för två veckor sedan, men idag gick det vägen! Jag fick en annan inspektör idag och det var skönt. Den förra som jag hade var ett ägg. Detta trodde jag aldrig att jag skulle klara. Det tog ju en månad för mig att hitta dragläget! Men jag fattar fortfarande inte att jag klarade det, började nämligen provet med en onödig omkörning i 120... tänkte att nu är det kört! Men jag lyckades skita i det och göra bra ifrån mig längre fram, så han godkände mig. Trodde jag skulle svimma. Så skönt att det är över!

Nu är det sommar ute också, 23 grader i skuggan idag. På med brillorna och ut i solen! snart är studenten här med, jag ska bara fixa den muntliga examinationen i franska nu. Sen är det över med skolan! Studenten är när nu, märkte av det förra veckan... i fredags hade vi bal (på min födelsedag!) och det var en kalaskväll! Bilder kommer.

Nu måste jag kila till bussen, hejpåde!

RSS 2.0