SHOW!

Nu kommer första riktiga inlägget om showen vi ska göra! Här följer lite korta utdrag ur vår projektplan. Hela projektplanen är mejlad till Classe. 
MÅL
Vi ska göra en krogshow/show likt Wallmans salonger med mat och sedan underhållning i olika sjok. 
Syftet med att göra detta som projekt är att få en bredare inblick i detta med att göra en show helt från början, från idé till klar föreställning. Vi vill se och göra alla moment och inte bara slutprodukten, som vi är vana vid. En pangshow som vi vill ha den!
--------
Showen ska som sagt ske i sjok mellan käket. Vi har gjort en tankekarta med några idéer som vi har börjat spåna på och saker som vi vill att själva showen ska innehålla, och det är väldig "spåniga" saker än så länge. Både tema och speciella låtar eller grupper:

Musikal (kanske ett medley eller att ett av sjoken är musikallåtar)
Tuxedo Juction (inledning?)
Killarna (att utnyttja dem när de är där, eget nummer med dom? inte bara kompa oss)
Blås (kanske hyra in några/någon blåsare?)
Andrew sisters
Låna in 2 tjejer till. Tema med oss 5 tjejer, dans?
Tidsepoker (kanske ett sjok med 70-tal?)
Genre (Rock´n roll, disco, jazz? blanda eller som tema i ett par låtar)
ABBA-tema 
För att repa in låtarna bra tänkte vi ta hjälp av ensemble-lärarna. Kanske ha 4 veckor ensemble med de inblandade för att få tips om arr osv. 
 
----------
På måndag ska jag och Lovisa spåna vidare och försöka reda i vart vi ska vara. Om det blir Stufvenäs. Sen måste vi bestämma namn och sättning! Pepe´s fik är vårt stamhak och där sitter vi och svullar wienerbröd och funderar :) Det ska bli skönt att dra igång igen efter en veckas uppehåll, jag känner att det andra projektarbetet med turnén har varit i fokus och tagit tid den senaste veckan. Men nu kör vi, Lovisa!

Jag och min kompanjon efter Stevie Wonder förra helgen!



Adam

Nu slog det mig en sak, precis när jag loggat ut igen... Adam är så lugn och bra. Det har ju varit lite ilskt idag, Calle har stirrat, Niklas har tjattrat "har du fixat några gig? har du rignt nån?" Linus var ju i gasen och Ola har också diskuterat och stimmat. O så jag då såklart. Antagligen värst av alla, men jag blir så vansinnig...Men Adam är så snäll och lugn.Bra. Jag önskar att jag också vore det. Ändå har han koll. Bra där!



Tungt

Idag hade vi kort möte. Det blev lite ilska toner.  Linus blev kinkig och tyckte att vi ska få tummen ur och ringa till folk. Han tycker allt går för sakta. Grejen är att han har mycket kontakter sen innan med folk, särskilt  med folk i Växjöområdet. Men nu är ju jag, med hjälp av Ola, bestämd bokare och ska ju ringa folk så det hjälper inte att han har haft kontakt med dem innan. så jag blev vansinnig och stack upp och ringde som en galning till Tobbe Ander, Coco och Tobba. Kollade upp massa spelställen på nätet med. Pang på det imorgon igen och då ska vi ta storstaden! Dessa är klara för pressutskick:

Per,  Speak Easy
Claes, Eringsboda brunn
Bones-Anders
Tobba
Karla
Tobbe, Sandra

Problemet är att vi måste göra om Chick Jaylors presskit. Det var ju egentligen helt klart, men sen lämnade vi det till TK idag och han hade rätt mycket grejer som han tyckte vi skulle justera. Det är teckensnitt, vissa ord, dela in mera och framförallt: bild. Han tyckte det kunde se dyrare, bättre ut. Jag håller med. Vi är ju faktiskt inte brynja och brylékräm längre. Inte alls lika retro i framtoningen. Så nu håller jag på styra upp en lite fotosession på scenen på tisdag med stylinghjälp och Classe bakom kameran. Ska ju köra med Mogge, men det blir inte förrän senare och vi har inte så mycket mer tid till presskitet. Hade egentligen behövt skicka det nu med detsamma, men ska vi ha ny bild så tar det ju en vecka till. Samtidigt kanske det är värt det.

Men tillbaka till bokandet. 
Dom ska få se. Och det skrev jag sist med, men efter Linus uttalande idag är jag ännu mer taggad!
BÄNG BÄNG!

Första bakslaget

Igår fortsatte vi ringandet. Jag ringde till Satin club o bar i Örebro. De sa att "saken är den att vi har slutat med liveframträdanden". Jag tyckte det lät mystiskt, men vad ska man göra liksom? Det var bara att tacka o heja. Sen gick jag och Ola in på hemsida och skulle kika lite... överskriften på startsidan:

Satin, Örebros bästa livescen!

Yeah. Men detta får vi kallt räkna med. Dunderdissar i hundratal. Men jag tar det. Men det kom så pang, då de första tre jag ringt till varit rätt på och velat ha presskit. 
Men man lär sig av misstagen. Nu presenterar jag mig som Hilda Dahlberg, bokare för turnén On the run istället för "sångerska i Chick Jaylors". Hur sunk är det inte att sångerskan  bandet själv ska ringa o söka gig. Att jag är BÅDE bokare och sångerska behöver dom ju inte veta än!

Men en sak jag märkt är att många ställen har stängt efter juldagen och sen hela januari framåt. Inte bra alls. det kanske är sämsta tiden för en turné under mellandagarna och nyår? Men säger de att de har stängt efter juldagen säger jag att jag ändå skickar ett presskit till dem, att det kanske kan bli aktuellt någon annan tid. Så de jag har ringt är ju inte slängda i sjön för det. 

Måndag

Idag är jag trött som ett as. Gick upp vid kvart över sex och åkte till körskolan. Jag är kass på att backa... skit också. 

Men jag har börjat ringa till kontakterna! Med Olas coaching och hjälp, men han är sådär på att peppa. Han sa att han funderade på att han skulle vilja göra alltihop själv... när han tänkte på nästa steg, såsom PA, teknikbitar osv. Att han tänkte om JAG skulle göra det... Men jag tror han är för seg i bäret och jag ska minsann visa honom att jag kan vara den bästa bokaren i världen! Fick napp på en idag, Tobbe på Sandra. Han verkade blarrade om att han ville ha bara CJ, jag bara sa att denna turnén är en gemensam grej med BMJ. Men han frågade om Chick Jaylors kanske kunde komma vid ett annat tillfälle. Jaha, sa jag och sa att jag kan skicka presskit på alltihop så han får titta.
BMJ hade ett presskit med sig idag. TK sågade bilden totalt, och han ville ändra endel grejer. Men deras logga är ju skitsnygg. Men det vill till att han på Sandra gillar deras presskit, eftersom han blarrade om att han bara ville ha CJ. Jaja.

Det som är svårt är att jag lägger in så mycket onödiga småord när jag blir lite nervig: mm, ja, alltså, liksom, jo eeeeh....
jag blir galen! Men nåt ska man ju ha och jobba med. Skönt att få låta konferencie-aktig och proffesionell istället för stencool rockbrud utan att det blir ett evigt tjat. Det är nu jag ska utnyttja min konferenciekunskaper! Och bara jag andas och slappnar av går det riktigt bra att ringa.

Händelserik helg!

Gig i torsdags kväll, roligt var det! Covers, mestadels 60-talsinspirerat. Svettigt värre. Men vi måste skaffa några andra kläder, vi ser ju ut som 50-flickor! Har spanat in en snygg klänning på Gina Tricot med icke att den finns i alla tre storlekar som vi måste ha. Nej nej. Inte ens i Sthlm.

Fredag: Stevie Wonder och shopping i huvudstaden. Jag och Lovisa .) Men jag var trött som ett as hela dagen eftersom vi kom hem sent från Stufvenäs på torsdagskvällen. Jag somnade vi 2-snåret och sen var det upp igen vid 5 för att åka in till Kalmar där tåget gick vid 05.50.  Sen sprang vi på stan hela dagen, jag köpte en hottig T-shirt. På kvällen mötte vi upp Mathilda och gick och såg Stevie i Globen. Grymt bra och skitbra band med. Men dyrt som attan ju, över 1200 spänn. Jag kände att jag skulle lyssnat in mig mer. Men vad han sjunger bra! Helt sanslöst imponerande.
Lördagen blev shopping och då åkte vi ut och gjorde Söder :) Lovisa fyndade skitheta skor, jag köpte röda jeans. På lördag kväll åkte jag vidare mot Malmö med nattbussen som tog 9 timmar... var framme i Malmö strax efter 7 imorse. Kunde sova iallafall några timmar på tåget, skönt. Men obekvämt såklart. Som tur var fick jag ett dubbelsäte för mig själv, annars hade det varit ett evigt elände.

Malmö och coaching idag, mötte upp pojkarna på Subway och tog varsin macka med äcklig barbeque-sås (märkte vi sen...). Coach-Per hade ett stort plåster i pannan idag, såg så rolgit ut så jag bara fnissade... lite övertrött med gör ju allting ännu roligare plötsligt. Sjukt att man kan flina så åt en sån grej... Men sen tog jag mig i kragen och försökte koncentrera mig. Det är ju dyrt och gå på coaching, så det gäller ju att ta vara på tiden och få ut så mkt som möjligt. Det tyckte jag ändå att jag fick idag, trots att jag var sliten. Lite individuell hjälp med, bra!
Vi pratade om turnén både där och i bilen hem. Ska bli så roligt! Funderade på hur man sover bekvämast i en buss. Jag tror jag ska fixa en såndär sovkudde som ser ut som ett nackstöd typ. Så man kan sitta rak och sova och kanske slipper vakna med ryggskott och känna sig helt sne. Imorgon ska vi börja ringa kontakter, Ola och jag. En hel vecka försent. Ajaj. Men lite beror det på att BMJ inte har fått klart sitt presskit, så jag har känt att jag vill ha det säkert klart innan man lovar folk att skicka ut det.

Har också fått en bra planeringsmodell av Per och Therése. Ska använda den till projektarbetena. Det bygger på att formulera en vision och sedan punkta ner ledord. Sen få ner målet till konkreta saker att göra för att nå delmålen. Ungefär. Tror det kan vara bra, särskilt med Lovisas och mitt då vi inte riktigt har kickat igång.

I torsdags fick vi tillbaka den projektplan som vi lämnat till Classe och Ann. Fattades grejer (både på turnén och lovisas och mitt). Jag och Lovisa justerade våran och mejlade iväg direkt efter samlingen, är nöjd med det slutgiltiga resultatet. Kändes som att vi tillsammans fick ner det vi vill och hur vi tänkt. Ska lägga upp ett litet urklipp ur den i veckan här på bloggen, tänkte jag.

Så långt det blev. Men jag har mycket i huvudet. Skulle egentligen skriva fler tankar, men just nu tänker jag mest på att jag ska upp till körskolan vid sex imorgon... time for bed kanske? Men innan jag går, lite bilder. Måste ju krydda långis-inläggen lite grand iaf :)


Cabarét-klädd i torsdags. Yeah...

Fredag-lördag

Stevie in action.


Det var trångt i tunnelbanan till Globen...


Lovisa på Beyond retro...

Söndag
  
 




Jag klämmer in lite bloggtips här med...

http://shecity.devote.se Petra skriver så underhållande om sin vardag så hon kan få en att ligga dubbelvikt. Samtidigt är igenkänningsfaktorn hög. Underbart! Jag gillar bloggar om kläder och mode, även om mycket i den genren numera är skräp... Men så finns det några som man aldrig tröttnar på. Petras blogg är en av dem, även om hon blandar in sin vardag väldigt mycket. En annan favvo är Underbara Clara. Färgstark personlighet och sån secondhand-fyndare att jag aldrig har sett dess like! Hon har precis gift sig i dagarna, så gå in och titta på ett underbart foto av herr och fru Lidström! Sen måste jag så klart också nämna http://nikolaih.blogg.se Nikko, klasskamrat till mig som på denna adressen dokumenterar sitt projektarbete! Han gör en studioinpelning med en duktig tjej som heter Cataline. Gå in och titta!


Här händer det grejer...

I helgen hade Chick Jaylors gig tors, fre, lör och jag måste säga att turnéfeeling infann sig! Det enda som fattades var partandet efter ;) Vi riggade och körde grejer till tre på natten istället. Sen när man blir så rik så man kan ha eget crew, då blir dte andra bullar... hehe. Spelningen på hotell Amigo i Emmaboda gav oss också möjligheten att få spela där på juldagen då det brukar vara ca 1200 personer på stället! Turnépremiären kanske blir i Emmaboda då med andra ord? Vi blev sugna att ta med oss BMJ dit. Vi tror att vi skulle kunna få en schysst deal med sovplats och käk (och förhoppningsvis också lite bubbelpool...) så det kan bli riktigt bra!

Ola kom på en sak i helgen med: NEXO-PA:t som vi hade tänkt att ha med oss på turnén... vi tror att bli att det bli för litet. För klent. Skulle behöva en storlek större. Vi funderar på om vi kanske måste hyra ett annat. Det finns ju lite olika typer som vi haft kontakt med som har sådana prylar som vi vill ha. Bara frågan vad det kommer att kosta.

Sen kommer nog antagligen inte Stage-släpet att fungera, det kommer nog vara för litet. Så där kommer en hyrkostnad till. Jaja, vad ska man göra? Planera, planera och räkna. Imorgon blir det möte. Har inte ringt några kontakter idag trots att det är måndag v. 38. BMJ´s presskit är inte klart och vi skulle egentligen haft möte och checkat av idag, men efter ett långt 60-talsrep inför torsdagen spelning var vi helt slut. Och Adam var tvungen att sticka hem och plugga körkort. Men det är ju bra, så inte Calle måste köra hela turnén. Såman kan ju säga att han gick hem och förberedde för vår kommande tripp :)

Hade körlektion idag. Min andra. Jag har en dröm om att ha körkort till jul, så JAG kan få köra turnébussen! Den drömmen blir suddigare och suddigare... kanske beror på att vi körde backning idag...  Jag måste sätta fart om detta ska gå. Men problemet är att jag har 100 saker till som också måste ha fart. Men arbetsglädjen börja komma nu igen och då är det bara go go go som gäller! Bäng bäng!

Här kommer lite bilder från helgen!


Linus svullar McDonalds-käk på tåget.


Ola tog av sig sina långkallingar och la dem i bastrumman för
att få bättre ljud... sen glömde han dem där! Vi lånade
trummorna av en kompis i Emmaboda... men nu vet han ju var 
han har dem iaf :)


Albin var på strålande humör, trots oredan i bakgrunden...


Nu ska jag gå och förbereda morgondagen! Mycket att fundera på. God natt!

 

11 september

Vilket datum uscha... man kommer nog minnas det hela livet. Jaja. Vi hade iallafall möte idag, och vet ni vad?
Jag utsågs till kontaktperson/bokare! Egentligen skulle Ola och Niklas gjort det ihop, men Ola var mycket skeptisk till att jobba med Niklas på denna punkten... Sist när Niklas skulle ta kontakt med TV4 sydost inför Stage´s melodifestivalen gick det sådär. Sen är ju jag tjej med, vadådå? Calle tyckte att jag måste låta porrig i luren, typ "tjena sexy, jag ligger här på skrivbordet i underkläderna och väntar på dig, eh sen har vi en turné med...". Ok? Shit. Skippar nog det och kör lite mer påklädd business-woman. Ola ska coacha mig, det känns bra. Så jag inte är helt själv med eländet.... men det kan bli kul! Och lärorikt framför allt! Vi börjar ringa på måndag i nästa vecka.

Nu sticker jag till Älmhult för att spela på Älmhultsdagarna!

Slappt

Förts en liten update: Bullet´s release var rätt frän, satsiga var de med bomber och granater! Gitarristen Hampus Klang var fränast :) Om jag fick någon inspiration för egen del vet jag inte säkert... Men de har ju en fräsig attityd, man blev ju sugen själv liksom! Och det är ju inspiration i sig. Snacka om att man blir sugen på turné efter detta... Bullet ska för övrigt turnéra med Backyard Babies i höst!  Nu ska jag bjuda på min första bild här :) Hampus in action. Tada!

Kolla bara TeddyGärdestad-frillan! Men samtidigt är han så rå, hur?!!

Idag satt vi hemma hos Adam och Calle och försökte möta lite. Men efter en fet pizza och svull i soffan var alla grymt sega. Jag blev lite irriterad på den slappa stämningen men höll mig hyffsat lugn och fin, som planerat. Bra det iallafall. Niklas var inte närvarande, ingen visste var han var eftersom han inte har någon telefon man kan ringa till. Hopplöst fall! Och jag blir tokig på att han aldrig mejlar ut våra "protokoll" så man har på papper vem som ska göra vad och när osv... Men när vi väl fick fatt i honom sa han till mig att han skulle göra det imorgon. Det krabbar tydligen eftersom vi har Mac i skolan och inte PC. Ok då, ursäkten duger...

Jag sitter och funderar på hur det kommer bli att ringa och söka gig nu i veckan...Det är nämligen hög tid nu! Funderar på priset... Vi har sagt 8000 spänn, och sen kan vi tänka oss att gå ner i pris om de kan ordna och bjuda på käk, dricka, schysst loge och sovplats. Är spänd på om det kommer funka. Kanske det är för dyrt? Men då har vi ju faktiskt PA och allt det där med oss. Och bensinen inräknad i priset. Man får kanske poängtera att det bara är våra kostnader, vi gör ju inte denna turnén för att tjäna stålar utan för att vi vill ut! Nog funderat för ikväll. Nu ska jag fundera på Lovisas och mina planer, där måste det börja hända grejer i veckan. Tror inte att jag orkar plocka upp samhällskunskapsläxan... 

God natt!


Ingen ny demo...

Det sket sig igår med truminspelningen. Så BMJ får klara sig utan ny demo verkar det som. 
I kväll ska CJ till Växjö och gå på Bullet´s releaseparty. Kanske det kan ge  lite inspiration? Jag ska kika på outputen och fundera på om man kanske kan sno något... det kommer bli roligt! 

Känner att det blir mycket turnéprat än så länge, men håll ut! Snart, snart blir det showprat, jag lovar!

Update från skolan, 5 september

Fidde är kickad! Bad Man´s Jams trummis är inte längre en del av vår turné. Han skulle varit här på skolan i helgen och spela in trummor ifrån salongen, men idag sitter Ola där istället! Fidde hade tydligen viktigare saker för sig i helgen (typ nollning på skolan) och Bad Man´s Jam tyckte det bara inte gick för sig, utan de kickade honom. Det tycker jag allt de gjorde helt rätt i. Frågan är ju bara vem som ska trumma under turnén. Kanske hittar de en ny, det kan ju bli lite jobbigt för Ola att spela med bägge banden. Men detta återstår att se... :)

Vi skulle göra press kit idag också, men efter Chick Jaylors gig igår stannade Linus kvar hemma i Häradsbäck och han har grejerna på sin dator så det går nog inte att fixa idag. Jag ska ringa honom och fråga om det är något jag kan fixa med här så länge. 

Har köpt mig en ny klänning att ha på scenen med Jaylors, invigde den igår! Skinn look-a-like, fräsig och svintajt. Och kort. Man blir svettig som en get i den men då sitter den ju uppe... :) Den kommer bli fin till turnén!

Jag nämde ju att jag skulle lägga in bilder, men det får vänta eftersom kameran har laggat på senaste.



 

3 september

Idag är det onsdag. Möte. Vi hann inte prata särskilt länge, jag var tvungen att gå på sånglektion efter en halvtimme så de fortsatte en stund till utan mig. Och jag kan än en gång konstatera att jag inte är teknisk. Alls. Kan inte med datorerna särskilt bra, jag erkänner. Linus skulle nog tycka det är ett under att jag kan lyckas uppdatera den här bloggen utan hjälp. Och vänta du bara LinusPinus, för imorgon har jag tänkt och lägga upp bilder med!

Jaja. Mötet var det. På fredag ska vi ha klara press kit, i morgon tänkte vi sitta och jobba med det. Helst hade vi velat ha bilder som är proffstagna av fotograf-Mogge men den tiden finns ju inte nu, så vi lugnar oss tills det blir affischdags.

Linus kommer inte vara med på alla möten framöver, för hans projektarbete är att göra en film (lite dokumentär-aktig) av turnén. Han ska börja med och göra en liten trailer nu innan genomförandet. Linus är bra på film så jag tror det kommer  bli skitfränt!

Jag tror jag måste chilla ner lite när det gäller våra gemensamma möten, jag stirrar upp mig och håller på när saker och ting tar tid. Och att se mig ilsk verkar vara ett populärt nöje i denna lilla samling, så från och med nu har jag en ny taktik. Lugnt och sansat är ledorden!



Turné!

Som sagt, projektarbeten. Två stycken.  
Det ena kommer att vara en turné som Chick Jaylors och Bad Man´s Jam kommer att genomföra tillsammans under namnet On The Run. 10 dagar, preliminär start på juldagen och sedan tio dagar framåt. Chick Jaylors är fem: Jag, Ola, Albin, Linus och Mattis. Bad Man´s Jam är Adam, Niklas, Calle och Fidde. Ola, Linus, jag, Adam, Calle och Niklas har detta som projektarbete och planerar upp alltihop. De andra är "bara" med och spelar.  

Vi är precis i startfasen och har börjat med att göra budget och lista upp kontaktpersoner. Första mötet för 2 veckor sedan kändes skitbra :) Jag har varit lite tvivlande innan, funderat på om det skulle kunna gå och så, men första mötet var bara ett perfekt startskott och det kändes som att detta kommer kunna bli hur bra och kul som helst! 

Förra veckan hade vi vårt andra möte. Det gick mindre bra, jag höll på att bli helt galen... Alla var så hopplösa, sega och ett möte som skulle kunna tagit 1 timme tog 3 och en halv! Precis vansinning. Imorgon kommer möte nummer 3 och det ska bli spänande och se min sinnestämning efter/under det mötet.  

1 september 2008

Nu startar jag! Detta kommer vara stället där jag dokumenterar mina projektarbeten. Min loggbok. Det kommer handla om musik, musik, musik.

Uppdateringar kommer i denna veckan, nu ska jag ut och visa Lovisa min nya cykel!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0