Göteborg

Förra veckan var klassen i Götet. Roligt! Jag fyndade massa schnyggt. Och vi var på Liseberg, det var skitskoj! Sen blev det lite party, men då lämnade jag för säkerhetens skulle kameran hemma.... bäst så kanske, höhö. Helt ärligt så gick den inte ner i den där förbaskade kuvertväskan... Men Facebook kryllar av partybilder, det är bara att ta sig en kik! Hörde bland annat om en rolig film på Niklas......





Vi åkte tåg.




Nåt av det roligaste jag vet är att ta kort på Linus när han fular sig!







Lovisa och Tove brister ut i ett skrattanfall...


Myrorna.


Liseberg.




Dags att åka hemåt.





Nu är det över!

I går kväll var det Diamonds på Stage4you! Som vi repat, jagat folk, ringt och stirrat den senaste tiden. Nu är det över. Och i det stora hela blev det en kanonkväll! Det kom 4 personer som jag inte visste skulle komma, så det blev lite dumt. Men jag, Martin och Buddhe fixade fram ett bord till dem också, så de fick varmrätt, efterrätt och första drickan gratis. Annars stämde allt med bokningarna. Showen gick också bra, förutom Grease som blev pajig. Myggorna krabbade och jag var så grymt hes.... och den låten var svårast att sjunga av allihopa med min krassliga hals. Men för övrigt gick det bra, mer eller mindre. Avslutnings-sjoket blev kalas, killarna var suveräna! Helt otroligt! Reaktionerna efteråt var också mycket positiva.

Dagen började med att vi träffades vid 9 på skolan. Fixade med ljudet, kläderna och lite annat kraffs. Det tog en väldig tid och vi hann bara testa det första musikal-sjoket innan det var dags för genrep vid 11. Jag fick lite panik, men försökte hålla mig lugn och tänka att "det ordnar sig". Sen körde vi genrep och Frans (som skulle fota på kvällen) agerade kritiskt öga och antecknade. Genrepet gick ok, men det var en del fel. Som det brukar vara på genrep. Det var ju första gången vi fick testa alla klädbytena. Buddhe var ensam scenarbetare, eftersom Martin inte kommit än. Därför blev det lite krabbigt med bord och grejer som skulle ut, eftersom han var själv. Men han skötte sig strålande. Sen var vi helt slut, så då åkte killarna och handlade mat. Några tog pizza och Frans och Buddhe lagade spagetti och köttfärssås. Gott blev det!

Efter många om och men ordnade det sig med stylingen också och vi kunde börja få håret fixat och sminket på. Stylingtjejerna var jätteproffsiga och duktiga. Och tålmodiga, som orkade vänta på oss när vi var tvugna att gå ifrån och testa micar och köra igen danserna.

Sen började det dra ihop sig och vi drog igenom dansena igen och några nummer som hade känts lite osäkra. Sen kom Gerds mat och började duka upp borden med porslin och glas. Vid halv sex började dte komma folk och Ida och My gick ut och tog emot. Jag hade instruerat dem med en lista på var alla skulle sitta, så det skulle bli lättare för folk att hitta till sina platser. Sista kvarten innan insläppet var det massa småsaker att göra: tända ljus, ta bort prylar som stod framme, ställa upp dörren så folk förstod var de skulle gå in, dra igång mingelmusik.... Tur att jag var färdigstylad, så jag kunde hjälpa till och även dela ut arbetsuppgifter till folk. Martin hade kommit då också, och han var en mycket duktig medarbetare.

Sen kom folket in och kvällen löpte på. Men jag märkte att vi skulle berättat från början lite hur kvällen såg ut, så folk unde börja äta förrätt utan att behöva fundera om det skulle komma underhållning först... 
Showen gick bra, förutom första (och svåraste) sjoket blev lite fel på ett par ställen. Grease som sagt, men jag är glad att det var i början så vi kunde visa vad vi gick för sen. För det gjorde vi verkligen! ABBA var kanonroligt att göra, jag kände mig superfräsig i min egenkomponerade Agneta-kostym! Och alla i ensemblen skötte sig exemplariskt, tur att de är så bra och proffsiga!

Det var också skönt att inte all underhållning kom på en gång , utan att vi hann liksom ladda om lite mellan varje sjok. Koncentrera oss på lite i taget. Finalen blev kalas och folk ställde sig upp och dansade längst fram, o vi körde Johnny B Goode helt spontant efter inklappning. Stämningen var på topp och jag tror publiken gärna hade hört oss en timma till så de kunde dansa också :) Stående ovationer, det var fantastiskt!

En sån mäktig känsla när folket började droppa in där i början, att de kom festklädda för att kolla på oss! Vårt alldeles egna projekt, egna krogshow! Jag kände mig stolt ut i fingerspetsarna och det tror jag Lovisa med gjorde.

Detta var en kort summering av sluprodukten och jag vill tacka Lovisa för att du är så bra och att vi har varit ett sånt bra team och kompletterat varandra så bra. Att hon har stått ut med mitt stirr! Och stort tack till Ola, Adam, Calle, Niklas, Linus och Louli för att ni hjälpte oss med detta. Utan er hade det aldrig blivit någon show! Och tack för att ni är så proffsiga. Tack till Jonas som skötte ljudet, Erik och Kristin med ljuset och Ida, My, Martin, Buddhe, stylingtjejerna, Ulla, Stage och Classe, Gerds mat, Svennes filmteam, Häradsbäckarna som kom med en hel busslast (!) och alla andra som kom till oss och gjorde kvällen så fin!

Om ett par dagar hoppas jag att jag har fått bilderna som Frans tog, så ni kan få se lite! Själv har jag bara backstagebilder, men det kan ju också vara lite kul att se!




Ida och My som hjälpte till vid entrén.


Buddhe och Martin.


Ola och jag fular oss...


Fullt med kläder och prylar.


Frans.


Loulis konstverk i väntan på att få gå in på scen.


Furbring.


Övade dans på fredagen.



Uppkörning och show

I dag körde jag upp. Kuggade. Allt kändes åt skogen redan från början, jag bara kände "HJÄLP". Motorväg var problemet, som jag befarat. Det har varit svårast. Sen glömde jag att bilen var 6-växlad. Jaja. Jobbigt, men nu skiter jag i det. Nu ska jag göra det jag är bra på i helgen, köra bil får jag öva mer på sen. Fick en ny tid om ett par veckor.

Nu är det snart dags för show! I dag har vi repat på kvällen och riggat. Dukat och ställt i ordning borden. Rensat Salongen på skräp. Jag har hämtat klänningen som Lovisa hyrt av länsmuséet. Sen var jag förbi Gerds mat och checkade det sista. Kändes faktiskt bra.
I morgon blir det upp till skolan vid 8 för rep och förberedelser. Vid halv två rullar vi mot Radio Kalmar för att spela live i studion! Tror inte det sänds förrän vid femtiden. Får lyssna sen på nätet... sen åker vi vidare mot Målerås och Musik i Glasriket. Jag ska förbereda konferencier-snacket helt också. Ulla trodde det skulle vara mycket panschisar där, så jag får väl anpassa det lite.

På lördag kl 11.00 är det genrep! Det känns som om det kommer bli en kanonkväll, bara lite texter som måste slipas till för min del. Sen att vara rädd om mig, så jag inte blir för sleten i rösten tills på lördag. Jag är ju så känslig med det där...

Nu ska jag maila Östran och Barran om att de är välkomna på lördag kväll och kika på showen. Sen ska jag sova och det ska bli så skönt! Upp i morgon och jobba jobba jobba med det sista. måste ha med alla kläderna då med! Tack och god natt!

Linköping i bilder


Bror lagar mat (kolla tröjan!)


Vi hjälpte Petter att köpa utemöbler till balkongen. Sen invigde vi dem
med juice och vindruvor.


Petter fick en blåsa under stortån, Anton försökte fixa den.


Kusin hade också Chick Jaylors-tröja på sig. Tror han försökte smöra ;-)


Vi satt ute i solen och läste tidningar.


Utsikt från balkongen. Supermysig innegård mitt inne i centrala Linköping,
200 m till kroggatan och alla klädaffärer.


Anton, jag och Sabbes scnygga legs.


Petter hämtade solstolen.


Sabine i solen.



Livet

Plugg plugg plugg. Och i tisdags klarade jag teoriprovet och i denna veckan ska jag köra upp. Annars är det projektarbete järnet denna veckan, ge allt. Franska och naturkunskap om jag hinner, men nu prioriteras Diamonds framför allt. Det ska bli fräsigaste showen någonsin.

Sen har jag ett till sommarjobb på kroken också. Hoppas jag får schemat från Mariahemmet inom den närmsta veckan, så jag kan kolla hur mina tider ser ut. Kanske har jag tid att jobba lite i Borgholm också? En restaurang där som behöver underhållning. Kanske jag hoppar på det, vill så hemskt gärna. Men nu har jag ju Mariahemmet i första hand.

Jag längtar så hemskt mycket till 28 maj, då alla betyg i kärnämnena sätts. Då kan jag inte göra mer åt saken, bara slippa tänka på skolan mer. Ska bli så otroligt skönt. De sista veckorna av terminen ska jag bara njuta och jobba med saker som är till riktig nytta.

Men nu är det back to work, massor att göra. Det känns som om jag kämpar mot klockan, den liksom springer 10 ggr snabbare än vad den brukar göra. Irriterande. Men väggen är inte i sikte, bara så alla oroliga mammor kan chilla ner. Det går bra, jag känner att jag lever. I går grillade vi och jag åt Chorizo-korv. Sånt onödigt, men så viktigt, som man gör för att inte gå in i väggen. Varva ner, liksom. Tänka på nåt annat. Projektarbetesrapporten är ju iallafall inlämnad, provet i projekt o företagande klart. I morgon är det måndag och en riktig hugga-i-dag. Börjar tidigt med körlektion och sen rullar det på. Bäng-bäng!

Jag lever, jag lovar!

Ursäkta för min fullkomligt värdelösa uppdatering, men jag har inte haft tid och det är "på sann", som Mattis skulle ha sagt. Här kommer iallafall det senaste om Diamonds och det har hänt en hel del vill jag lova. Nu är det mindre än en vecka kvar....!

- Har köpt kjolar och blusar till Grease och klänning som Louli kanske ska ha som Phocahontas.
- Köpt pynt till borden: servetter, ljus, glasstenar och blomblad i tyg
- Köpt pappersdukar till borden. Fick bli papper iallafall, tänkte lånat/hyrt tyg, men det fanns inte så det räckte och sen blev det dyrt. Så vi fick skippad det. Men med pyntet tror jag det blir fint ändå!
- Fixat en del låtar, men det är ändå mycket kvar att jobba med. Killarna satte Singin in the rain ikväll, den kommer bli kanon! Nu är bara frågan hur vi gör med Stayin alive. Den är typ 5 min lång, jag vet inte om killarna pallar en dans till. Grease är också fixad, måste bara slipas/tajtas till. All that Jazz är koreografin också helt klar.
- I morgon kommer Oskar Appelkvist och ska hjälpa att arra upp 2 låtar till.
- På tisdag eftermiddag ska Lovisa in och handla lite grejer till + hämta ut klänningen vi ska hyra från
Länsmuséet i Kalmar.

131 personer är helt klara nu. På torsdag ska jag åka till Gerds mat och checka av allting. Då ska jag också ha med en ny skiss på borden och ett minut-körschema för kvällen. Det kommer bli bra! Men nu är det koncentration de sista dagarna. Jag ska ha 100 % koll på vad jag ska göra, så kommer detta att gå alldeles utmärkt. Det ska bli så bra! Vi har makten nu, att visa vad vi går för. Ska bli så kul. Men oj vad det killar i min mage!

Linköping 09.07

Nu sitter jag i Linköping ock skriver projektrapport. Kusin Petter bor här och jag, Anton och Sabine har fått komma och hälsa på en helg. Igår gick vi ut och käkade och jag tog det näst billigaste och ett glas kranvatten... Idag ska vi shoppa skor.

På måndag ska projektrapporten för Diamonds vara inlämnad, så jag klev upp vid 8 idag och satte mig vid datorn. Nu börjar jag få kontroll på situationen, det kommer bli bra tror jag. Vi har 120 personer bokade nu och jag hoppas vi får in några till nästa vecka. Reptider är också inbokade för de två veckorna som återstår, vi har massor att göra! De närmsta två veckorna kommer bli helt vilda. Jag har bokat uppkörningstid (äntligen!), ett stort naturarbete ska in som jag inte börjat på, franska... Skönt att känna att man lever!

Nu ska jag skriva ett stycke till, sen ska jag duscha. Måste hänga på låset på Din Sko vid 10! Petter bor supercentralt, ett kvarter från stan bara!

Tack och hej.


RSS 2.0