Nu börjar det ta fart!

Idag beställde jag affischerna! Har hållit på hela förra veckan och jagat Ingelsten i Växjö för att få de där affischerna tryckta. Men det gick trögt, min mejl laggade och han hade ine tid att hjälpa mig. Men sen kom mamma med ett förslag: gå in på Möre bok och kontor i Torsås och fråga, han Christer Söderholm trycker ju affischer. Och han kunde få det klart denna veckan sa han, 100 st i A3. Strax under 6 kr/styck. Bra pris! Max en hundring över vår budget på 500 kr, men det kan jag skänka ur min egen kassa. Skönt att få affischproblemet löst!

Sen gjorde jag ett besök hos Tandläkaren i Torsås, den där privata kliniken. De verkade som om de skulle kunna tänka sig att gå dit, nu är info skickad också. Sen var jag förbi ett annat företag som jag trodde var Deloit & Touch på Allfargatan i Torsås. Men de hade flyttat för 3 år sedan, bara att skylten hängde kvar. men han som var där (fastighetsägaren verkade det som) var jättepå, så jag berättade och gav pressbilden till honom istället!

I morgon vid 10 kommer Östran förbi och gör en intervju om evenemanget. Lovisa skulle ringa Barran i veckan med. Äntligen börjar allt rulla! Sen hade Ulla fått en förfrågan från ett gäng på Lindåsskolan i Emmaboda om nåt trevligt att göra i maj, då de hade en som fyllde 50. Hon tipsade om oss, så en av damerna från Lindås ringe igår och frågade lite. Hon var mycket entusiastisk och skulle kolla upp det med kollegorna. Bokar de har vi de 20 första personerna klara! Bara 130 kvar. Yeah. Man måste ju se det positiva!

Sen hade jag en sån bra sånglektion idag med Linus Norda, som gör sin praktik på Stage. Han sjunger fantastiskt bra! Han påpekade min micteknik. Jag insåg att jag faktiskt gör en grej som inte alls är bra. Så bra att han gjorde mig medveten om det, sånt är viktigt! Även att jag kanske borde kunna det, men bättre att ändra nu än att inte ändra alls, invanda beteénden tänker man inte på. måste vara noggrann nu. Och så fick jag en Ray Charles-låt i läxa till nästa vecka. Lycka! 

Albin, Emil och Lisa


Dessa vildingar träffar jag varje måndag och föröker lära dem lite piano och keyboard. Charmiga eller vad?






Helgen

Hinner inte att skriva så mycket ikväll, måste sova så jag orkar upp och köra i morgon. Bussen går vid sju... har massor av samtal att ringa, keyboardlektioner att förbereda, sångläxor, franska, religion att öva på. Men iallafall. Musik Direkt idag. Länsfinal. Vi gick inte vidare, men vi gjorde ett bra gig och det kändes så skönt att vara nöjd med sin insats. Resten är skitsamma. Men det hade varit roligare att vara vidare i år än sist, då var vi ju mycket sämre och yngre. Det hade gett oss mer idag. Men så är det. Kul att träffa Thrill Warriors!


Linus en stund innan gig.


Ola.


Mattis hade sina leopardpants!

I lördags var vi inne i Kalmar och fotades och spelade in videoklipp till ArtistArgenturen. Kändes helt ok, ska bli spännande att se resultatet!

 
Louli sminkade till Buddhe lite. Vi tyckte han såg lite blek ut! 

Torsdag


Mattis och Linus.

Jag började dagen med att åke på cykeljakt. Mamsen sa att hon sett en röd cykel stå vid vägkanten utanför Torsås, o min blev ju snodd i höstas! Så jag och pappa körde dit i morse vid halv åtta för att kolla. O kan ni tänka er, det var den! Jag blev glad.

Sen var det föreställning för 400 ungar på Stage och Roobits spelade, jag side-kickade Jonas och spelade Baloo i en Disney-teater. Samma show ska köras i morgon halv tio för några hundra andra kids. Sen hade vi möte med gruppen som har hand om Melodifestivalen 2009 på Stage och det var mycket att göra. Jag har en del att styra upp kände jag. Men det ska gå! Hoppas allt annat går i lås också. I morgon ska jag ringa 5 nya samtal om projektarbetet, lite varje dag var det. Jag har några att ta igen eftersom det inte blev ringt något idag. Hoppas det inte pajar för att det är fredag, så chefen gått hem eller nåt. Vore ju typiskt!

Sen har jag känt mig lite risig idag, sliten i halsen och riktigt trött och däven. Vet inte vad det är. Och sen har jag fått ett sår på insidan av munnen som ligger och skaver mot tandköttet och det gör skitont när jag ska sjunga. Skit. Måste leta fram lite munvatten och försöka lindra. Vi repade på setet till Musik Direkt ikväll också med Jaylors. Det känns riktigt bra, ska bli så roligt på söndag! Och på lördag ska jag, Lovisa och Louli träffa ArtistArgenturen och spela in lite videoklipp. Jag hoppas på att hinna plugga lite franska i helgen med, är efter som ett ägg nu igen. På ett sätt ska det bli så sjukt skönt att ta studenten! Kom på igår att det verkligen är dags att skicka in ansökan till högskolan och KY nu i dagarna. Man behöver ju inte gå där bara för att man söker heller. Hellre tacka nej än att bryta på att man inte sökte. Jag ska göra en research nu och boka tid med syon i morgon.

Ikväll blir det i säng tidigt, jag måste det. Annars finns det kollaps-risk och det har jag definitivt inte tid med nu.

Jag har fått jobb!

Tjohoo! På Mariahemmet, en dam därifrån som ringde och sa att hon fått CV:t av tanten på Hemtjänsten.
Det blir alltså jag och gamlingarna i sommar, jag ska ha "Minns du sången" med dem varje vecka! Hoppas kollegorna inte misstycker. Och så kan jag cykla till och från jobbet. Synd bara att det blir så dumt med bandet och rep och det. Men detta kanske är det enda jobb jag kan få och tar jag inte detta kanske jag inte har ett öre när hösten börjar. För mig som inte vet riktigt hur det ska gå runt ekonomiskt i höst, känns det fruktansvärt idiotiskt att tacka nej till detta sommarjobbet.

Idag har jag fått lite gjort på projektarbetet, ringt lite folk. Nu är det verkligen varje dag som gäller, annars finns det inte en chans att jag hinner få ihop folk. Men jag tänker inte ge mig!

Hade ju pianolektioner på TM idag med. Gick fint, roligt när det går framåt och man ser deras framsteg!


Kalle och Josefine efter dagens lektion! :)

Helg och Musik Direkt

Ja, det gick vägen i går kväll i Musik Direkt. Vi gick vidare. Roligt. Regionsfinal i Växjö nästa helg. Skulle vara så roligt att få komma till riksfinalen och visa att vi faktiskt kan spela, gick ju så dåligt sist. Det var ändå 2 år sedan, men iallafall. Revanschlusten sprider sig i kroppen så det riktigt ilar till, åh vad jag blir sugen!

I fredags var det gospelkonsert i Nybro och det var fint. Jag, Louli och Lovisa sjöng en tjusig låt, det var roligt att spela piano! Jag är så sugen på att köpa ett nytt piano. Oj vad jag skulle spela om jag hade ett Roland FP4. Eller 10 000 så jag kunde köpa mig ett.

I morgon funderar jag på att ta tjuren vid hornen och helt enkelt ringa Mörebyggen. Om jag bara tar det lugnt när jag pratar och inte stressar och stirrar går det bra.

Sen måste jag boka uppkörningstid. Bäst att boka, så jag har en deadline. Det kommer säkert inte finnas några tider inom den närmsta månaden, så det är lugnt. Jag är ju inte redo än. Men det ska gå innan sommaren!

Nu ska jag åka till OlaPola och titta på Beck!

Rocknight på Stage


Angus Young?

Evelin, Felicia och Cassie anordnade ännu en rockkväll och hade fått dit Hazy Dizzy. Bad Man´s Jam agerade förband. Det var bra drag på bägge banden och oj vad BMJ blir bättre för varje gig. Ska bli så roligt när EP:n kommer ut och verkligen lyssna in alla låtar! Fint pojkar. Efter väntade en obligatorisk efterfest i lilla blåa villan!

TILL SALU!




Nu ligger dessa platåpumps från ASOS uppe på Tradera, skynda fynda!


Jobba på!

I dag har jag fått tag i ett företag till som var intresserade och i morgon ska jag ringa till sågverket i Långasjö, där min brorsa jobbar. Bara att köra på! Nu har vi också bestämt en rep-tid varje onsdag så vi kan komma framåt lite i taget, vecka för vecka. Jag börjar få lite il i magen nu att vi inte ska hinna. Så nu försöker jag förbereda så mycket som möjligt. På onsdag ska vi prata om hur scenen ska vara uppbyggd. Då ska jag även ha koreografin till "I will survive" klar. Lovisa ska jobba med "All that jazz". Man måste ju börja i nån ände. Det gäller att köra på från början nu, så vi kommer framåt hela tiden. Varje vecka, helst lite varje dag. Ett samtal, ett danssteg eller vad som helst! Annars kommer vi aldrig hinna, för det är inte lång tid kvar! Veckorna kommer att susa iväg. Men det ska gå! Nu är det affischen som är nästa viktiga steg.

I morgon är det gospelkonsert i Nybro, på lördag sticker jag till Tingsryd och Musik Direkt med Chick Jaylors.


Chick Jaylors plåtade av Morgan Karlsson.

Nu har jag börjat ragga folk

Idag har jag börjat telefonterrorn på företagen. Smycka var sugna och skulle höra av sig på fredag. Guldbolaget ville att jag skulle maila mer info, Larssons Plåt ska jag ringa och boka tid för möte med dem i början på nästa vecka och VM snickeri vill ha info i brevlådan. Sen har jag ringt ett gäng till, men de hade inte rätt person där osv...  Bergkvara Buss har jag ringt, de har ju massor med folk. Men de hade tydligen storhelger just då och hade inte tid för personalskoj. Skit också.
VM snickeri var väldigt skeptiska när det gällde maten, hon i luren sa att allt hade varit så bra på Perrelli utom maten. Ingen klass på alls tyckte de. Hon rekommenderade Tobbe o dom på möre Golfkrog, de jag var på G och ringa men inte fick tag på förra fredagen. De har jättebra mat. Jobbigt läge. Trist att folk inte var nöjda med maten, nu börjar det ju snurra i skallen. 

Nu måste ju affisch och biljetter göras också och jag misstänker att Mankan inte har tid. Vi var ju och visade honom bilden för ett par veckor sedan och då skulle han säga till då han hade tid. Var lite mycket då. Jag misstänker att det är mycket denna veckan med... jag kanske skulle göra ett försök? Eller be nån, typ Nikko? Ett jobbigt läge till.


Måndag kväll

Idag har det varit lång dag. Upp vid kl 6 och duscha, eftersom jag skulle börja dagen med en tidig körlektion. Vänstersväng på landsväg idag, jag är skitdålig på det. Och sen skulle jag vända och det gick åt skogen. Jag hamnade på fel sida vägen och allt blev fel. Och så måste jag verkligen plugga teori.

Sen åkte jag bussen hem och gick på teaterlektion på skolan. Vid halv 4 började keyboard-lektionerna på TM och det gick över förväntan. Skönt, jag har nojat mig en del för det där när jag inte visste hur mycket elevrna kunde osv... I morgon ska jag ha en sånglektion med en kille. Sjukt spännande!

Sen ska jag skriva upp 10 företag på en lista som jag ska ringa i morgon. Ragga folk till projektarbetet alltså. Kom på att jag ska dra med mig louli och Lovisa till morsans jobb och köra lite doa a capella för att göra dem lite sugna på att gå. Då kanske vi har 20 personer direkt! Sen ringde Dan Sabel från Artistargenturen till Lovisa häromdagen. Om 2 veckor ska vi på fotografering och filmning för hemsidan!

Sen har jag köpt ett par nya brallor. Onödigt? Ja, kanske. Men 199 spänn på Bik Bok. Fynd! Idag när jag var inne var de tillbaka på ordinariepris 499 igen. Mohaha! 

 

Jag ska rensa min garderob har jag tänkt. Slänga allt som jag inte använder. Eller sälja menar jag, och bli rik. Ett par ASOS-pumps i strl 36 ligger redan uppe på Tradera. Känns fint att bli av med skräpet, tänk att ha en garderob full med grejer som man gillar och verkligen vill använda! Lyx.

Nu får jag en utskällning av grabbarna för att jag skriver om kläder på bloggen. Haha!


Budget i exel

Nu har vi fått ett exelprogram med en budgetmall i. Ulla visade hur man gör. Våra beräkningar stämde fint. Hon visade hur vi skulle räkna utan moms och det kändes bra att få lite koll. Sen hade vi ju inte räknat med Stim heller... Företagen som köper detta betalar utan moms, då 300 kr jämnt per kuvert. 

Vi hade ju deadline att ringa företagen idag, men denna veckan har gått åt stenhårt till den där filmen om jazz. Redigeringen har tagit flera dar. Men jag har letat fram lokaldelen där alla Torsåsföretagen finns och Ulla hade några tips som vi kunde börja med. Företagen som gärna velat komma på Perrelli, men redan hade bokat in annat julbord. De lär ju vara sugna nu. På måndag kör vi! Fredag är inte bästa dagen. Nu ska jag ha projekt och företagande!

Menyn

Förrätt: Toast Skagen toppad med stenbitsrom, citron och dill

Huvudrätt: Helstekt fläskfilé med rosépepparsås, fransk potatisgratäng och griljerad tomat

Efterrätt: Tarte de Mango Passion


Robert Wells Close Up Tour

I kväll har jag och gossarna (och en hel hög av Stage-elever) varit i Kalmarsalen och tittat på Robert Wells med trio. Och vad ska man säga? Det var fantastiskt! Tajt och svängigt. Och blandat, från visor och klassiskt till  jazz, boogie-woogie och AC/DC. Och de briljerar i allt de tar sig för. Tyvärr fick vi platser längst upp på balkongen, så det var inte så close-up till en början. Men när de brände av "It´s a long way to the top (if you wanna rock´n roll)" som extranummer satte jag fart på Niklas så vi kutade ner och ställde oss längst fram vid scenen framför de lama paschisarna. Tjohoo!
 
Tur att jag åkte in iallafall, istället för att sitta kvar på skolan och redigera film. Det är förressten vad de 2 senaste dagarna gått till. Film om jazz. I morgon vid lunch ska den vara klar har jag tänkt., så det blir upp med tuppen vid 7. Uffla.

Jag sätter en deadline


Denna veckan ska jag ha börjat på koreografi till Singing in the rain (som vi ska ha i projektarbetet). Senast fredag ska jag och Lovisa ha ringt ett gäng företag och bokat möte för att komma och visa vårt showpaket.


Studentklänning?

Ola passade på att prova kostym när vi ändå var inne i Kalmar i dag. både Brothers och Dressman hade fina till schysst pris. Jag funderar på studentklänning. Jag är ju egentligen inte så förtjust i rosa, har nästan aldri rosa på mig längre. Men så hittade jag den här sidenklänningen som bland annat finns att köpa på Nelly.


Jag som aldrig har rosa annars. Men denna var fin. Till sotiga ögon och
lockigt hår! Bild från Effe. 

Annars vill jag ha en röd. Eller kanske nude?


På tal om Monica...

Idag kom den där förbaskade kassetten hem i brevlådan. Den där biografin om Monica Zetterlund som visst var 5 timmar kassett-band och inte bok. Får väl lyssna någon gång när jag är sjuk.



Sen var jag och Ola på stan och jag gick in på Monki och köpte en kavaj som jag dregglat över sen förra helgen. Superfin, men nu är jag 500 kr fattigare. Får se om jag behåller den. Men just i nuläget känns det motigt att lämna den ifrån sig.. ;)

  

Sen lyckades jag sälja mina platåpumps idag också, gick med 150 kr i vinst! Känns fint, Hilda business woman är här! Grymt sugen på att lägga upp några till par skor på Tradera, särskilt efter dagens utgift.

Kultur och idéhistoria

Här är min skiss om Monica Zetterlund. Tove ska få läsa. Funderar på att lägga till någon rad om hennes ryggproblem och hur hon avled. Ja, Monica alltså. I morgon ska vi spela in resten av filmen med boxningshandskar, trumpet och trombon...


Monica Zetterlund

En av våra största svenska stoltheter inom jazzen är sångerskan och skådespelerskan Monica Zetterlund.Bild på henne Monica föddes 1937 i Värmland och började lyssna på jazz redan som ung flicka.docka med bandspelarebrevid? Hennes idoler var bland andra Bille Holiday, Ella Fitzgerald och Sarah Vaughn. Bilder på dem?När hon var 15 år behövde hennes pappa en vokalissa i sitt band och då fick Monica för första gången följa med ut och sjunga.Jag står och sjunger? När Monica gått klart folkskolan började hon jobba som växeltelefonist på Televerket.Svara i telefon? Hon deltog samtidigt i en del sångtävlingar och talangjakter och när hon var 20 år gammal gjorde hon TV-debut med Id Glindemans storband och fick sedan följa med dem till Köpenhamn. danmark nåt, flagga?Tyvärr fick hon ganska dåligt betalt till en början vänder ut o in på fickorna eller plånkan, tomt och för att bättra på i plånkan extraknäckte Monica som hattmodell. på med en hatt, elegans och ev en fotograf
Men 1958 kom debutskivan som spelats in i Köpenhamn. Den hette "Swedish sensation" och Monicas karriär var igång.Visa bild på skivan De kommande två åren åkte hon omkring och spelade i folkparkerna och på olika jazzklubbar. Hon var även i USA ett par vändor för några inspelningar och TV-sändningar. Under 60-talet jobbade hon mycket med revy och cabaréer olika roller? tillsammans med Hasse O Tage och Beppe Wolgers. Hon medverkade också i melodifestivalen. bild på det året?
 
walz... strtar!1964 spelade Monica in LP:n "Waltz for Debby" tillsammans med den amerikanska pianisten Bill Evans och hans trio. Denna LP kom att bli Monicas personliga favorit och många jazzmusiker menar också på att detta är hennes absolut bästa inspelning. På svenska hette låten "monicas vals" och den svenska texten är skriven av Beppe Wolgers. 
Att angöra strtar! Monica jobbade också mycket som skådespelerska i film. Samtidigt som färg-TV:n äntligen invaderade Sverige från svartvitt till färg gjorde Monica rollen som Berit i filmen "Att angöra en brygga". Låten med samma namn blev mycket populär i Monicas tappning. Monica sjöng för övrigt mycket på svenska och då särskilt jazzstandards som översatts av duktiga, svenska diktare. Hon bevisade att svenska fungerar utmärkt även i jazzsammanhang.
 
Sakta vi går startar!En av Monicas mest kända inspelningar är med låten "Sakta vi går genom stan" som är en svensk version av låten "Walking my baby back home". Under sin livstid har hon vunnit en rad priser, bland annat Guldbagge, Guldmask och Cornelis Wreeswijk-stipendiet. hon har beskrivits som "ett lingonris satt i coktailglas" utav Tage Danielsson och det tycker vi är en mycket fin beskrivning på sångerskan som gav svensk jazz ett ansikte!

Nu är det dags!

Dags för att fixa biljetter. Och bestämma biljettförsäljningsansvarig. Mötet idag gick utomordentligt bra, jag tror han förstod att vi verkligen är seriösa och noggranna. Hoppas det. Idag fick killarna låtlistan för att kika och fundera. Vi sa också att kalaset blir den 16 maj istället för den 23:e. Känns fint, nu har vi drygt två månader på oss att få allt att klaffa! Shit. 

Skulle leta fram bakgrund till Dead ringer for love idag, men den fanns inte på i-tunes och CD:n går inte och köpa. Måste hem och leta eller försöka hitta den någon annanstans på nätet.

Så boka in lördagen den 16 maj för 3-rättersmiddag och show i temat diamanter!

På måndag är det möte

med Gerds mat och Café. Då ska han få se. Jag har rekat lite bland andra cateringfirmor, men jag känner att det var lite sent påkommet, vi har ju halva inne hos Gerd nu. Och det är ett bra pris, budgeten blir bra. Nu ska vi bara se menyn på måndag. Sen börjar den stora marknadsföringsjätten nästa vecka. Ringa tidningarna och förvarna, så de kan skriva att det kommer bli och att det blir fräsigt. Min tanke är att de kan följa upp lite längre fram med ett mer detaljerat och större reportage, några veckor innan sådär. Men för att locka folk gäller det ju att vara ute i god tid med de fräna grejerna, vi måste ju ha 150 pers som bokat redan en månad innan ungerfär.

Sen frågade jag Gerds om 16 maj var OK istället för 23:e (alltså helgen innan det egentligen var sagt) och de sa att det inte spelade dem någon roll. Bra! Men det som stör mig är att de verkar tro att vi inte kan marknadsföra oss eller göra detta seriöst, han vill hela tiden ha Ulla med. Fruktansvärt irriterande. Folk som tro på förhand att man inte kan och har kapacitet att göra sånahär saker är så frustrerande. Men vi ska visa dem, de kommer få äta upp sina ord.

Ett häfte med låtar (och vad killarna ska spela på) är klart nu. Lovisa kollar på det, så bara hon har godkänt ska jag dela ut det. Sen måste vi ha ett möte nästa vecka, så de får lite mer info. Nu åker jag till Häradsbäck med min Ola, så klart slut!

Filminspelning om jazzens historia

Jag, Tove H och Lovisa har jazzen som tema i kursen Kultur- och idéhistoria. Vi ska spela in en film om jazzens historia, inklusive kläder, samhället och arkitekturen. I går startade filmningen med att vi målade ner ansiktet med kakao för att bli riktigt mörkhyade och fina. Både jag och Lovisa har ju blåa ögon, så det såg rätt kul ut. Men jag tror det kommer bli en skitrolig film! Det ska vara klart på torsdag nästa vecka då alla estet-klasserna ska få se filmerna i Salongen.


Ser ni vem som är vem?


Krogshowen planeras för fullt

I dag har Lovisa och jag grejat med budgeten. Han på Gerds mat har inte hört av sig till oss än, trots att jag ringt och påmint honom och det var 3 veckor sen vi var där på möte. Han hade iaf ringt Ulla fick vi reda på idag, verkade som han var orolig att det inte skulle gå runt och att vi inte har någon plan. De måste veta säkert, ca en månad innan, att det blir 150 personer eller mer för att inte gå back. O det förstår vi så klart och det är helt ok, bara sätt en deadline gubbe! Vi kan ju inte börja förrän han tagit sig i kragen. Är jag bara naiv eller kallas det optimism och framåtanda? Målmedvetenhet eller dumhet? Det kanske inte kommer en kotte. Men vi kommer jobba asset av oss för att få dit folket. Jag och Lovisa kommer ragga folk så de har aldrig sett på maken, vi är taggade att satsa stenhårt på promotion! Blir så irriterad att han inte tar det direkt med oss istället för att ringa Ulla och be henne snacka med oss! Men han sa att han skulle ringa oss i dag eller i morgon, så nu vill det bara till att han gör det med.

Sen funderade Ulla och han på alkoholrättigheter med... vi har ju haft som plan hela tiden att det ska gå att få ett glas vin till maten. Men Ulla och han på Gerds mat verkade tycka att det kanske är onödigt en kväll i maj, skillnad om det varit ett julbord, typ. Det kostar 3000 kr, men enligt våra beräkningar vi gjorde klara i dag kommer det att funka.

Men sen dök det upp ett nytt problem i kväll. Fick reda på genom Linus mamma (tack snälla Annika för att du är så uppmärksam!) att lördagen den 23 maj också är datum för riksfinalen i Musik Direkt som i år äger rum i Uppsala. Chick Jaylors ska ju tävla och satsa stenhårt på att komma till riksfinal, hemskt dumt om det blir samma helg. Det går ju inte! Men samtidigt är vi ju inte vidare än. Annars måste vi tänka ut et nytt datum i morgon. Det är så svårt, för det är så tjockt med grejer i maj med bal och Louli och dom har sitt projektarbete där nån gång med, så det kanske blir krabbigt att hitta en ny dag. Måste prata med Lovisa i morgon om hur vi ska göra där!

RSS 2.0